Foto: F64
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) pagājušajā diennaktī bijis ievērojami vairāk izsaukumu uz glābšanas darbiem nekā ierasts, un lielākā daļa izsaukumu bijusi saistīta ar ceļu satiksmes negadījumiem.

Glābšanas dienestā aģentūrai BNS pastāstīja, ka negadījumi lielākoties notikuši piektdienas vakarā, tostarp liela avārija bijusi Valmieras pusē pie Rubenes, bet divas reizes glābēji izsaukti uz negadījumiem uz Smiltenes-Valkas šosejas.

Visi cietušie no avarējušajiem spēkratiem atbrīvoti jau pirms VUGD ierašanās, tādēļ glābēji pamatā strādājuši pie avārijas seku likvidēšanas.

Tikmēr ugunsgrēkos pagājušajā diennaktī neviens nav cietis. Liesmas VUGD dzēsis 10 vietās, tostarp četri ugunsgrēki reģistrēti Rīgā.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" piektdien vēstīja, ka uz Valmieras šosejas pie Rubenes, kravas auto saskrienoties ar mikroautobusu, cietuši pieci cilvēki.

Slidenā ceļa dēļ avarējusi arī uz notikuma vietu izsauktā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāde - auto ietriecies kokā un cietuši brigādes mediķi. Tādēļ nācies izsūtīt citus mediķus, kas slimnīcā nogādāja gan mikroautobusa pasažierus, gan cietušos kolēģus.

Mikroautobuss pēc sadursmes ar kravas auto iegāzies ūdenī, taču visus cilvēkus izdevies izglābt. Pēc Vidzemes slimnīcas sniegtās informācijas, viens cilvēks cietis diezgan smagi, bet trīs pēc atrašanās ūdenī pamatīgi nosaluši.

Smagās mašīnas šoferis avārijā nav cietis. Kravas auto vedis cisternu ar slāpekli, bet, par laimi, cisterna avārijā nav bojāta un noplūde nav fiksēta.

Pēc policijas teiktā, brauktuve bijusi ļoti slidena un vadītājiem bija rūpīgi jāizvērtē braukšanas ātrums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!