Foto: LETA
Glābšanas darbi Mālpils novada Upmalās, kur svētdien daļēji sagruva dzīvojamā māja, beigušies, un jauni upuri nav atrasti un traģēdijā aizgājuši bojā pieci cilvēki, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Oskars Āboliņš.

Viņš sacīja, ka glābšanas darbi kopumā ilguši 15 stundas, un, lai arī notikušā cēloņus skaidros policija, pastāv versija, ka sprādzienā vainojams noplūdušas gāzes sprādziens.

Āboliņš arī sacīja, ka nelaimē bojā gājuši pieci cilvēki, no kuriem trīs sievietes un divi vīrieši, savukārt kopumā cietuši septiņi cilvēki.


Jau vēstīts, ka naktī no sestdienas uz svētdienu Mālpils novada Upmalās sabrukusi viena ceturtā daļa no trīsstāvu daudzdzīvokļu mājas.

Pussagruvušajā trīs stāvu mājā kopumā bijuši 18 dzīvokļi, kuros oficiāli reģistrēti 37 iedzīvotāji, un tā būvēta 70.gadu sākumā. Sagruvuši seši dzīvokļi.

Kā ziņots, pārmeklējot naktī uz svētdienu Upmalās daļēji sagruvušās trīsstāvu ķieģeļu ēkas drupas, ugunsdzēsēji-glābēji svētdien rīta pusē atrada piecu bojā gājušu cilvēku mirstīgās atliekas. Starp bojāgājušajiem ir divi 52 un 62 gadus veci vīrieši, kā arī 48, 57 un 79 gadus vecas sievietes. Savukārt vēl septiņi cilvēki nelaimē cietuši un ar dažādām traumām nogādāti slimnīcā.

Notikuma vietā visu dienu strādāja vairāk nekā 30 ugunsdzēsēji-glābēji no Rīgas, Siguldas, Limbažiem un Ogres novada Ķeipenes. Pie pussagruvušās mājas bija ieradusies arī VUGD vadība ar dienesta priekšnieku Oskaru Āboliņu priekšgalā.

Tāpat traģēdijas vietā strādāja atbildīgie dienesti no vietējās pašvaldības, kas bīdīja gruvešus tālāk, lai tos būtu vieglāk pārmeklēt. Pie pussagruvušās mājas bija ieradušies arī mediķi un policija.

Arī Valsts policija (VP), kura izmeklēs traģēdiju, pagaidām pieļauj, ka ēka varētu būt sagruvusi gāzes noplūdes rezultātā.

Mālpils novada domes priekšsēdētājs norādīja, ka pašvaldība pussagruvušās mājas iemītniekus ir piedāvājusi izmitināt dienesta viesnīcā. Šo piedāvājumu pagaidām esot pieņēmuši četri cilvēki.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Mālpils novadā notikusī ēkas daļēja sagrūšana ir viens no traģiskākajiem šāda veida atgadījumiem Latvijas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!