Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas sēdē ceturtdien deputāti akceptēja Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) piedāvātā projekta "Glābšanas stacija "Ķīšezers" modernizācija" iekļaušanu Rīgas domes projektu ideju grāmatā. Modernizācija paredz mola remontu un arī helikoptera nosēšanas laukuma izveidi, informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļā.
Iepazīstinot ar projektu, RPP priekšnieks Jānis Geduševs informēja deputātus, ka glābšanas stacija, kas būvēta gandrīz pirms četrdesmit gadiem, neatbilst mūsdienu prasībām un tai vajadzīga renovācija. Īpaši kritiskā stāvoklī ir mols, kur tiek pietauvotas glābēju laivas. Pēc šīs ziemas vētrām divi metri no mola ir noskaloti. Kad ezerā ceļas ūdens, tas sasniedz glābšanas stacijas kāpnes.

Finanšu līdzekļi nepieciešami projektēšanas darbiem. Jāveic arī mola testēšana ar dziļurbumiem. Atjaunošanas darbi vajadzīgi arī glābšanas stacijas ēkai, aprīkojot to ar gāzes apkuri. Stacijas teritorijā paredzēts izveidot helikopteru nosēšanās laukumu, lai nepieciešamības gadījumā cietušo glābšanā varētu iesaistīties arī Katastrofu medicīnas centra mediķi. Kopumā šiem darbiem RPP divu gadu laikā vēlētos saņemt 1 196 000 latu finansējumu.

Komitejas locekļi atbalstīja arī otru no RPP iesniegtajiem projektiem, kas paredz turpināt pakāpenisku specializētā autotransporta iegādi un aprīkošanu. Šim mērķim līdz 2013.gadam būtu vajadzīgi 1 316 000 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!