Vairāk nekā pusi Latvijas iedzīvotāju (55%) satrauc globālā sasilšana, tomēr vairākums – 71% - uzskata, ka Latvijas valdības prioritātei vispirms jābūt straujai ekonomikas attīstībai, bet cīņu ar klimata pārmaiņām par prioritāti uzskata 13,3% iedzīvotāju, liecina SKDS šogad veiktais pētījums.

Vairāk kā trešo daļu (38%) iedzīvotāju nesatrauc globālā sasilšana, turklāt pēdējā gada laikā iedzīvotāju satraukums par globālo sasilšanu ir samazinājies, jo 2008.gada aprīlī satraukumu pauda 62% respondentu.

Latvijas iedzīvotāji šogad absolūtā vairākumā gadījumu (71%) iestājas par strauju ekonomisko attīstību. Turklāt 31% iedzīvotāju uzskata, ka valdības prioritātei ir jābūt tikai un vienīgi straujai ekonomikas attīstībai, bet 40% - ka tai ir jābūt vairāk ekonomikas attīstībai nekā globālās sasilšanas novēršanai. Pretējās domās ir tikai 13% iedzīvotāju, kuri par Latvijas valdības prioritāti vēlētos redzēt globālās sasilšanas novēršanu.

Globālās sasilšanas novēršanas atbalstītāju īpatsvars Latvijā pakāpeniski samazinās jau kopš 2007.gada, kas kopumā 47% iedzīvotāji uzskatīja, ka valdības prioritātei ir
jābūt straujai ekonomikas attīstībai, bet 30% atbalstīja globālās sasilšanas novēršanu.

2008.gadā jau 58% iedzīvotāju par prioritāti izvēlējās strauju ekonomikas attīstību, bet tikai katrs ceturtais (24%) – globālās sasilšanas novēršanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!