Emocionāli un neglaimojoši apvainojumi turpina izskanēt no vēl nesenajiem cīņas biedriem Alda Gobzema un Artusa Kaimiņa. Īpaši tas izpaudās trešdien, Saeimas debatēs par Krišjāņa Kariņa (JV) valdību.

Reaģējot uz sava kolēģa emocionālo un kaismīgo runu, Gobzems kāpa tribīnē un atstāstīja kādu gadījumu no aizvadītās vasaras, kad viņam zvanījis Kaimiņš un prasījis, vai viņam braukt uz Baltezeru svinēt Līgo svētkus.

Vēlāk esot izrādījies, ka Kaimiņš tur ticies ar kādu "Gobiņa kungu, kas, kā tautā runā, ir Meroni kasieris, un Kampara kungu," stāstīja Gobzems. Noprotams, ka ar to domājot Šveices advokātu un Aivara Lemberga arestētās mantas pārvaldītāju Rūdolfu Meroni.

"Vēl četri cilvēki bija klāt, kad Artuss klātesošajiem piedāvāja – viņš piedāvāja 100 000, jo Rūdolfs gatavs dot 100 000 eiro. Tika organizēts Oskars, lai šo naudu atmazgātu," tagad no Saeimas tribīnes atklāts bija Gobzems.

"Mēs visi pateicām nē, un tad sākās konflikts starp mani un Artusu Kaimiņu," atzinās politiķis.

"Šādā noskaņojumā mēs devāmies uz Saeimas vēlēšanām. Vienīgais darbs, ko Artuss Kaimiņš darīja – viņš skraidīja ar Kārtības ruļļa grozījumiem, kas liegtu viņu izdot, ja šāds izdošanas lūgums nonāktu parlamentā. Šī valdība ir Meroni veidota valdība, un es līdz pēdējam ticēju, ka tev nav ar to sakara, bet tev ir un tas ir vienīgais iemesls, kāpēc Kaimiņš kļuvis par kvēlu Vienotības atbalstītāju – cerība netikt izdotam kriminālprocesos," pret savu partijas biedru vērsās Gobzems.

Kā portālam "Delfi" pēc sēdes norādīja Kaimiņš, "partija neko nav saņēmusi, partija nav gatavojusies saņemt un arī lēmumu par šādu maksājumu nekad nav pieņēmusi".

Savukārt pārējos Gobzema izteikumus Kaimiņš nevēlās komentēt, jo īpaši, ja tie izteikti pilnmēness laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!