Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) trešdien cietis autoavārijā un nogādāts Rīgas 1. slimnīcā. Premjeram ir deniņu kaula plīsums un smadzeņu satricinājums.

imageFoto galerija

Premjera pārstāvis Edgars Vaikulis portālam "Delfi" apstiprināja, ka Godmanis nogādāts 1. slimnīcā. Informācija par premjera veselības stāvokli tiek izplatītas ar paša Godmaņa ziņu.


Veselības ministrs Ivars Eglītis atzina, ka Ministru prezidenta veselības stāvoklis ir apmierinošs. Savukārt premjera biroja vadītājs Juris Radzēvičs, kas avārijas brīdī atradies automašīnā kopā ar Godmani, portālam "Delfi" noliedza publiski izskanējušo informāciju, ka premjeram būtu uzliktas šuves. Pašlaik Godmanim tiek veikti galvas izmeklējumi, atkārtotas pārbaudes notiks arī ceturtdien.

Ārsti premjeram noteikuši gultas režīmu un šobrīd vēl nav zināms, cik ilgu laiku Godmanim būs jāārstējas.

Pagaidām netiek apsvērta iespēja pieaicināts papildus medicīnas ekspertus premjera veselības stāvokļa noteikšanai, uz vietas ir veselības ministrs Ivars Eglītis, kā arī slimnīcas galvenais ārsts.  Netiek domāts arī par premjera pārvešanu uz kādu citu slimnīcu.

Policijā portālam "Delfi" pavēstīja, ka negadījums noticis aptuveni pulksten 15:00 Brīvības ielas un Kalpaka bulvāra krustojumā, tajā bijusi iesaistīta premjera automašīna un maršruta mikroautobuss Sigulda-Rīga.

Pēc aģentūras LETA ziņām, premjera dienesta automašīna "Audi A8" Rīgas centrā, Brīvības un Kalpaka bulvāra krustojumā saskrējās ar pasažieru pārvadātāju kompānijai "CATA" piederošo mikroautobusu "Mercedes Benz", kas kursēja maršrutā Nr. 6255 Sigulda - Rīga.

Avarējušā mikroautobusa šoferis pastāstīja, ka negadījumā cietusi arī kāda viņa vadītā spēkrata pasažiere. Par viņas veselības stāvokli ziņu pagaidām nav. Arī viņa nogādāta slimnīcā.

Mikroautobuss braucis pa Brīvības bulvāri virzienā uz Brīvības pieminekli, bet premjera auto pa Kalpaka bulvāri devies virzienā uz Kr. Valdemāra ielu. Godmaņa galamērķis bija Rīgas pils, kur viņam bija paredzēta tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru.

Mikroautobusa šoferis teica, ka nav dzirdējis sirēnas vai redzējis iedegtas bākugunis, tādēļ pie zaļā luksofora signāla droši šķērsojis krustojumu, un tad notika "neizbēgama sadursme". Mikroautobuss ietriecās premjera spēkrata sānos.

Godmaņa automašīnai bojāts labais aizmugurējais spārns un durvis, kā arī salauzta pusass. Savukārt mikroautobusam sadragāta priekšpuse. Mikroautobusam nostrādājuši gaisa spilveni.

Premjera automašīnā brauca četri cilvēki - bez valdības vadītāja arī viņa biroja vadītājs, šoferis un miesassargs. Premjera biroja pārstāvji nesniedza oficiālu informāciju, vai premjera automašīnas šoferis būtu pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus, tomēr premjera padomnieks Krists Leiškalns portālam "Delfi" noliedza medijos izskanējušo informāciju, ka premjera eskorts braucis bez operatīvā transporta bākugunīm un skaņu signālu.

Leiškalns skaidroja, ka pietiekot, ka šīs bākugunis bija otrajai pavadošajai mašīnai, nevis premjera mašīnai, kura brauca pirmā, taču šāda ir noteikumiem atbilstošā kārtība.

Negadījumu izmeklēs policija, un pašlaik netiek sniegta informācija par iespējamiem negadījumā vainīgajiem.

Premjera biroja pārstāvji norādījuši, ka, iespējams mikroautobuss braucis ar lielu ātrumu, jo negadījuma vietā redzamas mikroautobusa bremzēšanas pēdas uz brauktuves, un to apliecina arī kādi aculiecinieki.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!