Valsts prezidenta Valda Zatlera izvirzītais Ministru prezidenta amata kandidāts Ivars Godmanis sestdien un svētdien gatavo jaunās valdības neatliekami veicamo uzdevumu sarakstu jeb rīcības plānu 100 dienām, portālam "Delfi" pavēstīja LPP/LC pārstāvji.
Pirmdien, 17.decembrī, tikšanās laikā ar Tautas partiju, partiju "Jaunais laiks", Zaļo un zemnieku savienību un apvienību "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK I.Godmanis piedāvās iespējamajiem partneriem valdībā to apstiprināt kopā ar valdības deklarāciju.

Rīcības plānā tiks iekļauti neatliekami veicami uzdevumi, kas skar tiesisko bloku, sociālos jautājumus, izglītību, veselības aprūpi, enerģētiku un tautsaimniecību kopumā, inflācijas apkarošanas programmas tālāku realizāciju un ar to saistītos konkurences palielināšanas, nodokļu politikas un migrācijas politikas jautājumus. Starp neatliekami veicamiem uzdevumiem tiks iekļauta arī valdības rezerves fonda izveide, tam nepieciešamo likumdošanas izmaiņu pieņemšana un fonda pielietošanas nosacījumu izstrāde.

Sadarbībā ar nozaru ekspertiem Godmanis līdz pirmdienai arī sagatavos valdības deklarācijas projektu, kuru līdz valdības apstiprināšanai ierosinās precizēt, papildināt un pilnveidot partiju deleģētajiem nozaru ministru kandidātiem.

Kā portāls "Delfi" iepriekš informēja, Valsts prezidents Valdis Zatlers par Ministru prezidenta amata kandidātu piektdien izvēlējies pašreizējo iekšlietu ministru Ivaru Godmani.

Prezidents arī uzvēra, ka no Godmaņa tiks prasītas divas lietas – lai būtu izveidota piecu partiju koalīcija ar stabilo vairākumu Saeimā un lai valdībā netiktu palielināts ministru skaits. Zatlers atturējās komentēt, kas notiks, ja Godmanim tomēr neizdosies izveidot piecu partiju koalīciju, proti, ja tajā neienāks opozīcijas partija "Jaunais Laiks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!