Foto: Edijs Pālens
Latvijai būtu jāiet Lietuvas pēdās, pabalstus maksājot vien trūcīgajiem, piektdien intervijā raidījumam "900 sekundes" sacīja bijušais premjers, Eiroparlamenta deputāts Ivars Godmanis.

Godmanis intervijā norādīja, ka, piemēram, Lietuvā pabalstus maksā vien trūcīgajiem iedzīvotājiem, un tā būtu jādara arī Latvijā. "Tiem, kuriem ir mazāk, maksāt pabalstus, bet tiem, kuriem vairāk – nemaksāt," rosina Godmanis. Viņš uzsvēra, ka neaicina atņemt jau piešķirtos pabalstus, bet gan tos pārstrukturēt un turpmāk piešķirt tikai tiem, kuriem tas patiešām nepieciešams. Tas neattiecas vien uz bezdarbnieka pabalstu, jo to veido cilvēka maksātie nodokļi strādājot.

Runājot par nodokļiem, Godmanis norādīja – tie, kuri nodokļus nemaksā, var necerēt, piemēram, uz skolotāju, ārstu un policistu palīdzību, tādā veidā uzsverot nodokļu maksāšanas svarīgumu. Viņš norādīja, ka tas ir kā ar vistu un olu – nav maksāti nodokļi, nav arī, piemēram, pabalsta.

Jautāts par valsts iespējam taupīt, Godmanis rosināja atteiktie no plašajām dažādu valsts iestāžu telpām, tā samazinot izmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!