Iekšlietu ministrs Ivars Godmanis (LPP/LC) rosinās labklājības ministri Dagniju Staķi (ZZS) pārdomāt iemītnieku izvietošanu visos Latvijas pansionātos.
Godmaņa padomnieks Krists Leiškalns informēja, ka iekšlietu ministrs piektdien apmeklēja veco ļaužu un invalīdu pansionātu "Pļaviņas" Pļaviņās un konstatēja, ka ēkas trešajā stāvā ir izvietoti 30 pansionāta iemītnieki ar dažādiem kustību traucējumiem. Godmanis uzskata, ka šāda situācija nav pieļaujama, jo krīzes situācijā cilvēku resursu trūkuma dēļ pansionāta iemītniekus nebūs iespējams evakuēt un izglābt.

Šajā pansionātā drīzumā tikšot uzstādīta arī jauna ugunsdrošības sistēma, taču ministrs uzsvēris: lai cik labs būtu tehniskais nodrošinājums, jādomā par pareizu iemītnieku izvietošanu, lai ārkārtas gadījumos neapdraudētu viņu dzīvības.

Veco ļaužu un invalīdu pansionāta "Pļaviņas" direktore Skaidrīte Bilzena informēja, ka jau kopš dibināšanas pansionāts atrodas ēkas trešajā stāvā. Pilsētas pašvaldība ēkā paredzējusi būvēt liftu, taču tā ierīkošana turpinoties jau divus gadus.

Šī gada budžetā paredzēts finansējums ugunsdrošības signalizācijas ierīkošanai pansionātā. Jau esot izstrādāts tehniskais projekts un tuvākajā laikā varētu sākties darbi, sacīja direktore.

Jau ziņots, ka šodien Godmanis darba vizītē apmeklē Jēkabpili un Aizkraukli. Ministrs ieplānojis iepazīties ar Iekšlietu ministrijas (IeM) dienestu darbu, tikties ar pilsētu pašvaldību pārstāvjiem, kā arī apskatīt un izvērtēt situāciju plūdu skartajās vietās.

Uzsākot reģionālo vizīti, ministrs šorīt jau apmeklējis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Aizkraukles brigādes Pļaviņu posteni, bet pēc tam Jēkabpils pilsētas domē tiksies ar pašvaldības vadītājiem, kā arī ar Jēkabpils rajona Policijas pārvaldes un VUGD Jēkabpils brigādes darbiniekiem.

Plkst.12 ministrs personīgi dosies uz plūdu skartajām vietām Jēkabpils apkārtnē.

Dienas otrajā pusē ministrs viesosies Jēkabpils rajona Policijas pārvaldē, lai tiktos ar policijas vadību un darbiniekiem, bet pēc tam apmeklēs VUGD brigādi Jēkabpilī.

Kā ziņots, valdība 20.martā atbalstīja 300 000 latu piešķiršanu plūdu radīto zaudējumu novēršanai Jēkabpils un Aizkraukles rajonā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) plūdu radīto zaudējumu novēršanai prasīja 350 000 latu.

Sākoties ledus iešanai, Jēkabpils un Aizkraukles rajonā 17.martā Daugavā strauji cēlās ūdens līmenis, radot plūdu draudus. Laika posmā no 17. līdz 19.martam VUGD veica pasākumus, kas saistīti ar iespējamiem plūdu draudiem, un organizēja pretplūdu pasākumus Jēkabpils un Aizkraukles rajonā.

RAPLM ir apkopojusi plūdu radīto zaudējumu aptuveno apjomu Jēkabpils un Aizkraukles rajonā. Jēkabpils rajona pašvaldībās aptuvenie plūdu radītie zaudējumi ir 277 065 lati. Aizkraukles rajona Pļaviņu pilsētas pašvaldībā aptuvenie plūdu radītie zaudējumi ir 36 638 lati. Kopējais plūdu radītais zaudējumu aptuvenais apjoms Jēkabpils un Aizkraukles rajonu pašvaldībās ir 313 703 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!