Līdz ar gaidāmo ministriju skaita samazināšanu, paredzams, ka būs likvidētas arī daudzas valsts aģentūras, trešdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atzina premjers Ivars Godmanis (LPP/LC).

Tiesa, pagaidām valdības vadītājs nevēlējās atklāt, kuras aģentūras ir likvidējamo sarakstā, jo par šo jautājumu vēl ir jārunā ar ministriem. Pārmaiņas būšot arī aģentūru departamentu līmenī.

Attiecībā uz gaidāmo vairāku ministriju likvidēšanu Godmanis atzina, ka viņam pašam ir skaidrs, kuras ministrijas skars lielākās pārmaiņas, tomēr arī par šo jautājumu vēl esot jārunā ar partneriem koalīcijā. Viņš norādīja, ka valdības sastāva un visa valsts aparāta samazināšana ir saistāma ar pagājušajā nedēļā pieņemtajiem valsts budžeta grozījumiem, no kuriem divas trešdaļas ir izdevumu samazināšana.

Jau ziņots, ka otrdien iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) paziņoja, ka valdības sastāvs būtu jāsamazina par vienu trešdaļu. Pēc viņa teiktā, vairāku ministriju apvienošana valdības darbu varētu padarīt efektīvāku, jo ministriju funkcijas vai nu pārklājas vai arī to pastāvēšana nav lietderīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!