Foto: F64
Ceturtdien Vidzemē 57 gadus vecai sievietei uz krūšu kurvja uzminusi govs, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Kā informēja dienesta pārstāve Ilze Bukša, negadījumus noticis, kad sieviete savā saimniecībā kopusi lopus un nokritusi. Cietusī nogādāta slimnīcā ar vairākiem ribu lūzumiem.

Tikmēr Latgalē vakar 63 gadus vecs vīrietis iecirtis sev rokā, bet kāds 65 gadus vecs vīrietis, darbojoties ar koka apstrādei paredzētu elektrisko ierīci, ielaidis tajā plaukstu, gūstot gan lūzumu, gan daļēji amputējot pirkstu.

Citviet Latgalē trīs cilvēkus sakoduši suņi. Kādu četrus gadus vecu meiteni sejā sakodis kaimiņu suns, bet 83 gadus vecu vīrieti un 36 gadus vecu vīrieti sveši suņi sakoduši rokās.

Mediķu palīdzība bijusi nepieciešama arī 68 gadus vecai sievietei Zemgalē, kura, uzlikusi mājās vārīties ēdienu, iesnaudusies un saelpojusies piedegušā ēdiena dūmus, kā arī sešus gadus vecam puisim, kuram uz galvas uzkritis plauktiņš, radot sistas brūces galvā un smadzeņu satricinājumu.

Vidzemē NMPD saņēmis izsaukumu pie septiņus gadus veca zēna, kurš braucot ar mopēdu, iebraucis kokā un sasitis galvu.

Kā ziņots, kopumā mediķi pagājušā diennaktī saņēmuši 1119 izsaukumus. No tiem 187 saistīti ar dažāda veida traumām.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!