Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Uldis Grava sola, ka LTV drīzumā būs pārmaiņas. Intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA) Grava norāda: "Mums ir idejas, kuras sākam realizēt, bet, ja tās nedarbosies, tad nākamgad intervēsiet citu Latvijas Televīzijas direktoru".
Lai atgūtu skatītājus, viņš apsver LTV programmu kvalitāti uzlabot, ņemot kredītu. Grava apgalvo, ka ieguldījumu atpelnīs.

"No jaunā gada mūsu raidījumu slejās būs kaut kāda jēga - šobrīd sakārtotības nav un nabaga skatītājs nezina, kurā laikā ko meklēt. Katrā vakarā LTV būs sava noskaņa. Būs izmaiņas attiecībā uz filmu politiku - tas būs īpašs pārsteigums, kuru tagad vēl nevaru atklāt," atzīmē LTV ģenerāldirektors.

Grava sola, ka abi LTV kanāli nebūs vienādi. "Mēs atgūsim to, ka otrais kanāls vakarā būs līdzvērtīgs pirmajam un brīvdienās varēs sacensties ne tikai ar pirmo kanālu, bet arī ar komerctelevīzijām," piebilst LTV vadītājs.

Runājot par līdzšinējo LTV darbu, Grava norāda: "Jāatzīst, ka ziņu dienests iepriekšējās vadības laikā ir bijis priviliģētā stāvoklī. Taču šobrīd ideja nav viņiem pazemināt algas, bet varbūt tiem pārējiem algas uz augšu dabūt".

LTV vadītājs atzīmē, ka izmaksas ziņu dienestā palielinājušās arī laikā, kad LTV informatīvo un analītisko raidījumu redaktora amatu pildīja Jānis Domburs. "Tas arī bija viens no mūsu nesaprašanās iemesliem," piebilst Grava, norādot, ka tagad ziņu dienests atkal dzīvo budžeta robežās. Kā vēl vienu nesaskaņu iemeslu Grava min Dombura kā vadītāja metodes. "Žurnālistam jābūt agresīvam, ar mazliet cinisku pieeju, izprovocējot izteikumus, un tur Dombura metodika darbojas labi, bet, vadot cilvēkus, ir jārīkojas pavisam citādi. Diemžēl Domburs nevarēja to atšķirt," saka LTV vadītājs.

Grava NRA stāsta, ka vienā no LTV struktūrām konstatēts, ka "darbu šeit izmanto personīga labuma gūšanai, dažādiem melnajiem darbiem." "Konkrēti šos cilvēkus neminēšu," piebilst LTV ģenerāldirektors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!