Foto: Kadrs no video

Latviešu izcelsmes žurnālists Pēteris Greste piektdien ieradies Rīgā, lai piedalītos UNESCO Pasaules preses brīvības dienas pasākumos Rīgā, piektdien vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

Paredzēts, ka pasākumos viņš iepazīstinās ar savu pieredzi. "Esmu šeit arī tādēļ, lai pateiktu paldies Latvijai par atbalstu pagājušajā gadā, kad es biju cietumā. Mums bija milzīgs atbalsts no Latvijas valdības tai skaitā. Viņi mums palīdzēja, iesaistīja ES institūcijas, un tādēļ ir svarīgi Latvijai par to pateikties," LTV apastāstīja Greste.

Kā norāda pats Greste: "Jebkurai valstij, kas grib būt demokrātiska, ir jāpievērš uzmanība arī preses brīvībai, jo tas ir svarīgs pamats tam, kā demokrātija vispār strādā."

Jau ziņots, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ielūdzis Gresti piedalīties UNESCO Pasaules preses brīvības dienas pasākumos, kas notiks Rīgā no 2.maija līdz 4.maijam. Viņš lūgts iepazīstināt ar savu pieredzi, ko guvis strādājot pasaules "karstajos punktos".

Vēstīts, ka Greste tika apcietināts 2013.gada 29.decembrī Kairā, veicot žurnālista pienākumus. 2015.gada 1.februārī viņu atbrīvoja no apcietinājuma un izraidīja no Ēģiptes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!