Foto: F64

Partijas "Stabilitātei!" (S!) līdera Alekseja Rosļikova galvenā loma "viena aktiera teātrī" aizvien biežāk nonāk otrajā plānā. Uzmanību pārņem deputāte Glorija Grevcova (S!). Pēdējo reizi viņa "sazvejoja" atbalstītāju, mediju, kā arī drošības dienesta skatienu, kad Okupācijas muzejā izvietotos eksponātus un gida stāstīto nosauca par propagandu. Jau dažas dienas pirms tam viņa tiesas zālē sēdās uz apsūdzēto sola. Tiesa, deputātu sadursmes ar likumu un pret viņiem vērsta tiesvedība nav nekas ekskluzīvs. Vienlaikus, kā sarunā ar "Delfi" norāda Rīgas Stradiņa universitātes profesore un kādreizējā politiķe Ilga Kreituse, – politiķi nav vien ikdienas pilsoņi. Viņi ir tautas priekšstāvji. Ko nozīmē viņu "paslīdējusī kāja" likuma pantos?

Grevcova Rosļikovam kā akmens kaklā

Kā stāsta Latvijas Universitātes (LU) profesors, politologs Juris Rozenvalds, viņaprāt, S! ir "izteikts viena aktiera teātris". Kamēr Rosļikovs "ir ļoti veikls runātājs, apvārdotājs", pārējie partijā vairāk pilda "masu skatu funkcijas". Tiesa, pēdējo notikumu sakarā, kā pieļauj politologs, arī pašam Rosļikovam partijas biedre varētu būt kļuvusi neērtāka. Grevcova sociālajā medijā "TikTok" publicēja video, kurā norādīja, ka gids stāstot "savu paralēlo, izdomāto vēsturi", "fakti nesakrīt". Pēc Rozenvalda vārdiem, deputāte "izmuldējās". "Viena lieta – ko (partijas iekšienē) domā. Otra lieta – publiski to pateikt," viņš paskaidro. Pats Rosļikovs trešdien uz vairākiem portāla "Delfi" zvaniem dienas laikā neatbildēja.

Šobrīd Grevcova iesaistīta divās lietās saistībā ar iespējamu likuma pārkāpumu. Pirmā ir par, iespējams, nepatiesu ziņu sniegšanu, kandidējot Saeimas vēlēšanās. Savukārt pēc viņas publicētā "TikTok" video no Okupācijas muzeja pārbaudi sāka Valsts drošības dienests. Grevcovas gadījums liek uzdot plašāku jautājumu – cik neaizskarams ir tautas dāvāts deputāta krēsls un kad deputāts iesildīto vietu var zaudēt?

Šobrīd, kamēr Grevcovas lietu iztiesā, viņas darba ikdienā tā neko daudz nemaina.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!