Foto: LETA
Eiropas Sociālā fonda (ESF) pasākums "Darba praktizēšana ar stipendiju pašvaldībās" jeb simts latu programma parādīja, ka Latvijas iedzīvotāji vēlas strādāt, ceturtdien telefonkonferencē žurnālistiem norādīja Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) misijas vadītājs Latvijā Marks Grifits.

Vērtējot simts latu programmas ietekmi uz darba tirgu, Grifits uzsvēra, ka ir svarīgi, lai cilvēki atgrieztos darbā. "Programma parādīja, ka Latvijas iedzīvotāji vēlas strādāt un ir gatavi uzņemties grūtus darbus, viņiem ir nepieciešami līdzekļi," viņš klāstīja. "Ja ir darbs, cilvēki strādās," piebilda Grifits.

Pēc Grifita teiktā, simts latu programma bija laba starptautiskā aizdevuma programmas daļa. "Cilvēki, kas to izmantoja, ‒ visu cieņu viņiem," sacīja SVF pārstāvis.

Viņš arī uzsvēra, ka Latvijas aizdevuma programmā ļoti svarīgs bija sociālās drošības tīkls un nabadzīgākās sabiedrības daļas aizsargāšana un ir svarīgi to saglabāt arī turpmāk.

Jau vēstīts, ka šogad beidzas simts latu programma jeb darba praktizēšana ar stipendiju pašvaldībās, kuras īstenošanas periods bija no 2009.gada septembra līdz 2011.gada decembrim. Programmu īsteno Nodarbinātības valsts aģentūra sadarbībā ar pašvaldībām.

Ziņots arī, ka ceturtdien noslēdzas Latvijas starptautiskā aizdevuma programma, kurā tā atradās pēdējos trīs gadus.

SVF valde trešdien, 21.decembrī, nolēma slēgt piekto un pēdējo pārskata misiju. Arī Eiropas Savienības (ES) ekonomikas un monetāro lietu komisārs Olli Rēns trešdien parakstīja papildināto ES un Latvijas Saprašanās memorandu, pieliekot punktu pirms gandrīz trim gadiem sāktajai finanšu palīdzības programmai.

Latvijas valdība un aizdevēji gan turpinās sadarbību vēl tā dēvētās pēcprogrammas uzraudzības ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!