Foto: DELFI

Aizvadītajā nedēļā gripas aktivitāte strauji samazinājās, tomēr klīniskie gripas gadījumi reģistrēti ambulatorajās iestādēs visās monitoringā iekļautajās administratīvajās teritorijās, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) veiktā monitoringa dati.

Pie monitoringā iesaistītajiem ģimenes ārstiem reģistrēto jauno gripas gadījumu skaits samazinājies uz pusi, sasniedzot 156 gadījumus. Saslimstības vidējā intensitāte bija 145 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, savukārt nedēļu pirms tam tā bijusi 312,7 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Pagājušajā nedēļā visaugstākā saslimstība ar gripu bija Jūrmalā - 346,6 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, Rēzeknē - 258,1 gadījums uz 100 000 iedzīvotāju un arī Valmierā - 220,2 uz 100 000 iedzīvotāju. Visaugstākā saslimstība ar gripu joprojām ir vecuma grupā no pieciem līdz 14 gadiem.

Neskatoties uz gripas intensitātes samazināšanos, palielinājies stacionēto pacientu skaits gripas izraisīta plaušu karsoņa gadījumos, kas varētu liecināt par pacientu novēloto vēršanos pēc ārsta palīdzības.

SPKC epidemiologi atgādina - lai gan saslimstība ar gripu kopumā samazinās, gripas epidēmiskā izplatība joprojām turpinās. Ziemas sezonai raksturīga arī citu elpceļu vīrusu izplatība, tāpēc iedzīvotāji ir aicināti atcerēties par elpceļu infekciju profilakses pasākumiem. SPKC rekomendē turpināt arī gripu ierobežojošus pasākumus ārstniecības iestādēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!