Šonedēļ galīgajā lasījumā Saeimā grozījumi Ceļu satiksmes likumā pieņemti, lai uzlabotu autovadītāju apstākļus, trešdien intervijā Latvijas radio pauda Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) direktora vietnieks Ivars Krauklis.
Viens no atvieglojumiem paredz, ka turpmāk transporta līdzekļa īpašniekam nebūs jāuzrāda civiltiesiskās apdrošināšanas polise, ja uz auto atradīsies uzlīme, kas apliecina apdrošināšanu. Taču polisi varēs atstāt tikai tādā gadījumā, ja automašīna būs apdrošināta uz laiku ilgāku par trīs mēnešiem.

Grozījumi arī palīdzēšot auto īpašniekiem savu braucamo ieķīlāt, jo ir atvieglota ieķīlāšanas procedūra. Turpmāk auto ieķīlāšanas gadījumā būs jāiegriežas tikai Uzņēmumu reģistrā, nevis vairākos, kā tas bija līdz šim.

Krauklis informēja, ka nekādas kardinālas izmaiņas pagaidām nav plānotas auto tehniskās apskates noteikumos. Nemainīsies arī maksa par tehnisko apskati, reģistrāciju un citiem CSDD pakalpojumiem.

No 1.janvāra tomēr tiks noteikts, ka uz auto nevar būt vienlaicīgi ražotas un neražotas riepas. Nedaudz stingrākas normas būs arī noteikumiem, kas saistītas ar atgāzēm dīzeļtransportiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!