Advokātam Andrim Grūtupam ir "precīza nojausma", kas stāv aiz pret viņu vērstā tiesu sistēmas skandāla un "kaut kādā brīdī" viņš sola nosaukt uzvārdus - kas to organizēja, kas montēja sarunas un citus vārdus.
Kā ceturtdien no rīta intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Grūtups, viņam esot aizdomas, ka skandālam klāt stāvējis arī kāds advokāts, kurš uz advokatūru pārceļojis no padomju milicijas rindām.

Grūtups atkārtoti pauda viedokli, ka skandālu izraisījusī grāmata "Tiesāšanās kā ķēķis", kurā, iespējams, publicētas nelikumīgi noklausītas viņa biroja telefona sarunas, esot ļoti meistarīgs montāžas darbs, kas tapis ar mērķi nobremzēt viņa darbību pāris civillietās, taču šādi viņu apstādināt neizdošoties.

Iespējams, tikušas noklausītas par ietekmīgu uzskatītā Latvijas advokāta Grūtupa biroja stacionāro tālruņu sarunas laika posmā no 1998. līdz 2000.gadam, un, iespējams, ka tieši šo sarunu pārveidoti atšifrējumi publicēti grāmatā "Tiesāšanās kā ķēķis".

Ja sarunu atšifrējumi ir autentiski, proti, ja šādas sarunas tiešām ir notikušas, tās rada aizdomas par iespējamām koruptīvām saitēm, nelikumīgu un neētisku rīcību tieslietu un iekšlietu sistēmā, arī visaugstākajā līmenī.

Grāmatā publicētie sarunu atšifrējumi varētu radīt aizdomas par "pareizo" tiesnešu sarunāšanu konkrētām civillietām, "pareizu" spriedumu gatavošanu - pat tādu, kurus tiesnesim nodiktē advokāts, tiesvedības taktikas saskaņošanu starp tiesnešiem un advokātiem u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!