Foto: LETA

Gulbenes novadā jauno Covid-19 pacientu skaita pieaugumu ietekmējusi situācija divos uzņēmumos, pastāstīja Gulbenes novada vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Kalmane.

Gulbenes novadā piektdien atklāti 52 jauni inficētie, un, pēc viņas paustā, tas saistīts ar situāciju divos uzņēmumos, kurus Kalmane nevarēja atklāt.

Piektdien relatīvi vairāk – 53 – jauni Covid-19 gadījumi reģistrēti arī Liepājā. Pilsētas sabiedrisko attiecību speciāliste Zita Lazdāne norādīja, ka pašvaldībai nekāda plašāka informācija par šiem jaunajiem saslimšanas gadījumiem nav pieejama, tomēr viņa apliecināja, ka tie nav saistīti ar uzliesmojumiem pašvaldības iestādēs.

Lazdāne atzina, ka esot pa pāris gadījumiem dažās iestādēs, bet tie esot pa vienam. Visvairāk Covid-19 inficēšanās gadījumi ir Liepājas bērnudārzos, kur aizvadītajā nedēļā aktīvs bija 21 saslimšanas gadījums.

Daugavpils pilsētas sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Korsaka skaidroja, ka saskaņā ar sestdien publiskotajiem datiem otrajā lielākajā Latvijas pilsētā reģistrētie 54 jaunie Covid-19 gadījumi nav daudz un tie neesot saistīti ar uzliesmojumiem.

Vienlaikus viņa piebilda, ka Daugavpils reģionālajā slimnīcā pēdējās dienās ir atbrīvojušās vairākas Covid-19 pacientu gultas vietas.

Savukārt attiecībā uz Balvu novadu, kur piektdien reģistrēti 49 jauni inficētie, jau otrdien tika ziņots par slimības izplatīšanos pansionātā un bērnudārzos.

Kā ziņots, no piektdien atklātajiem kopumā 1069 Covid-19 gadījumiem 29% ir reģistrēti Rīgā, bet lielāks inficēto skaits bijis arī Daugavpilī, Liepājā, Gulbenes un Balvu novadā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Rīgā piektdien reģistrēti 307 no jaunajiem inficētajiem un kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits galvaspilsētā pašlaik ir 3216 cilvēki.

Daugavpilī atklāti 54 jauni inficētie, pēdējās 14 dienās saslimušo kopskaitam augot līdz 504 iedzīvotājiem. Liepājā reģistrēti 53 jauni inficētie un pēdējo divu nedēļu saslimušo kopskaits palielinājies līdz 310 iedzīvotājiem.

Gulbenes novadā atklāti 52 jauni inficētie, pēdējās 14 dienās saslimušo kopskaitam augot līdz 194 iedzīvotājiem, bet Balvu novadā reģistrēti 49 jauni inficētie un pēdējo divu nedēļu saslimušo kopskaits palielinājies līdz 231 iedzīvotājam.

Jūrmalā piektdien atklāts vēl 41 jauns inficētais, Olaines novadā 23, Saldus novadā 22, Jelgavas novadā 20, bet Mazsalacas novadā – 19 iedzīvotāji. Virknē citu pašvaldību piektdien reģistrēts mazāks inficēto skaits.

Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits ir Rīgā – 3216, Daugavpilī – 504, Jūrmalā – 323, Liepājā – 310, Jelgavā – 306, Balvu novadā – 231, Olaines novadā – 208, kā arī Gulbenes novadā – 194 iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!