Aizvadītās nedēļas izskaņā Gulbenes novada Stradu pagastā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieku palīdzību uzlausts kāds dzīvoklis, jo tajā atradās bez aprūpes piecas dienas pamest suns, vēsta laikraksts "Dzirkstele".

Par pamesto suni dzīvnieku aizstāvjus informējuši kaimiņi, kuri neesot spējuši paciest dzīvnieka gaudošanu. "Suni atradām iesprostotu dzīvokļa virtuvē. Uz grīdas bija divas tukšas bļodas. Varētu būt, ka vienā kaut kad bija ūdens, bet otrā - barība. Visa grīda bija ar izkārnījumiem. Suni nogādājām Alūksnes dzīvnieku patversmē uz 15 dienām," "Dzirkstelei" pauda Gulbenes dzīvnieku aizsardzības biedrības "Ķepaiņu draugu klubs" vadītāja Ira Žeigure.

Pašlaik noskaidrots, ka suns pieder ģimenei, kura uz nedēļu aizbraukusi pie radiem Madonas pusē. Ģimenei pieder arī kaķis, kas dzīvo kaimiņmājas koridorā. Dzīvnieku aprūpē kaimiņi.

Žeigure notikušo vērtē kā cietsirdību pret dzīvnieku, par ko tālāk jālemj Valsts policijai. Pagaidām tiek izvērtēts, vai jāuzsāk kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!