Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta darbinieku Edgaru Gulbi pie Valsts toksikoloģijas centra durvīm Gaiļezera slimnīcā, kur viņš ievietots pēc mīklainā kritiena Daugavā no Salu tilta, kopš trešdienas vakara sargā dienesta biedri, novēroja aģentūra LETA.
Viņi ir noraizējušies par Gulbja iespējamu nepamatotu pārvešanu no slimnīcas. Dienesta biedri sacīja, ka atradīsies slimnīcā un uzraudzīs savu kolēģi tik ilgi, kamēr policija neuzrādīs kādu juridisku dokumentu, kas pamatotu Gulbja pārvietošanu.

Gulbja biedri noraidīja iepriekš izskanējušās baumas, ka viņu sargājot bruņoti Drošības dienesta darbinieki. Viņi ir tērpušies privātās drēbēs un dežurē pie Toksikoloģijas centra durvīm Gaiļezera slimnīcā.

Savukārt Toksikoloģijas centrā pie Gulbja palātas durvīm dežurē divi privātās drēbēs tērpti policisti.

Pie Gulbja neviens apmeklētājs, izņemot pirmās pakāpes radiniekus, netiek ielaists. Arī Gulbja dzīvesbiedre Iveta Šteina netiek ielaista palātā, jo, kā paziņoja Gaiļezera slimnīcas medicīnas direktors ķirurģijā Valdis Mednis, "juridiskajos dokumentos nav termina civilsieva".

Mednis, atsaucoties uz pacienta tiesībām, atteicās sniegt jebkādu informāciju par Gulbja pašreizējo veselības stāvokli.

Viņš apgalvoja, ka nepārtrauktie telefona zvani šodien esot būtiski traucējuši teju visas slimnīcas darbu. Žurnālisti zvanījuši gan Toksikoloģijas centra vadītājai, gan Mednim, gan slimnīcas administrācijai.

Kā ziņots, aizsardzības ministrs Atis Slakteris (TP) aicina iekšlietu ministru Ivaru Godmani (LP/LCC) un atbildīgās iestādes rūpīgi izmeklēt trešdienas incidentu, kurā bija iesaistīts Gulbis. Drošības dienests ir pakļauts Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Arī Saeimas Nacionālās drošības komisija un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūgusi iekšlietu ministru informēt deputātus par dienesta izmeklēšanas un ekspertīžu rezultātiem Gulbja lietā.

Saeimas deputāti vēlas noskaidrot arī juridisko pamatojumu un apstākļus, kādos aizdomās par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča auto dedzināšanu augustā apcietinātais, bet pagājušajā nedēļā atbrīvotais Gulbis trešdien tika atkārtoti aizturēts, žurnālistiem teica deputāts Juris Dalbiņš (TP).

Jau ziņots, ka Gulbis trešdien pagaidām mīklainos apstākļos uz Salu tilta izkritis no policijas automašīnas un iegāzies Daugavā, un pēc tam nogādāts Gaiļezera slimnīcas reanimācijas nodaļā.

Policija šo negadījumu traktē kā Gulbja bēgšanas mēģinājumu, taču gan viņa draudzene Šteina, kas braukusi automašīnā aiz Gulbja konvojētājiem, gan advokāts Aleksandrs Ogurcovs ir pārliecināti, ka vīrietis no automašīnas, visticamāk, ir izgrūsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!