Apsardzes firmas "Pentano" prezidents, bijušais desantnieks un apcietinātā bijušā drošībnieka Edgara Gulbja draugs Genādijs Seibuts pēc premjera paziņojuma par drošībnieku noziedzīgo grupējumu baidās no provokācijām un aicina veikt godīgu un likumīgu izmeklēšanu.
Seibuts portālam "Delfi" premjera paziņojumu nodēvēja par "raganu medībām". Seibuts neizslēdz iespēju, ka šim apziņojumam sekos provokācijas pret viņu. Viņš uztraucas, ka viņa dzīvokļa un biroja kratīšanas laikā var tikt kaut kas "piemests", kas varētu kļūt par viņa apcietināšanas iemeslu. "Es esmu pret nepamatotiem apvainojumiem un aicinu uz godīgu un likumīgu izmeklēšanu. Ja apsūdzībām būs pierādījumi, esmu gatavs nest atbildību," sacīja Seibuts.

Jau ziņots, ka Kalvītis ceturtdien paziņoja - Latvijā darbojas nopietns organizētās noziedzības grupējums, ko veido bijušie un esošie valsts drošības iestāžu darbinieki, ceturtdien pēc tikšanās ar tiesībsargājošo iestāžu vadītājiem.

Premjers informēja, ka šis noziedzīgais grupējums galvenokārt nodarbojas ar naudas izspiešanu, krāpšanu un citiem noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu apriti. Šādu informāciju Kalvītis saņēmis no tiesībsargājošo iestāžu vadītājiem.

Premjers pieļāva, ka noziedzīgais grupējums ir saistīts ar atsevišķiem politiskiem spēkiem. Kalvītis norādīja, ka esot zināmi atsevišķu personu vārdi un nodarījumi, taču neviens no noziedzīgās grupas locekļiem vēl neesot aizturēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!