Gundars Bojārs, Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) priekšsēdētāja Jura Bojāra dēls, dzimis 1967.gadā Rīgā. Bojārs ir precējies, kopā ar sievu Daci audzina divus dēlus - Rūdolfu un Matīsu.
Bojārs mācījies Rīgas 50.vidusskolā, iestājies Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātē, bet nav studijas pabeidzis.

1992. gadā beidzis Latvijas Universitātes Starptautisko attiecību institūtu. Kopš viņa ievēlēšanas par Rīgas domes deputātu šī gada 11.martā presē parādījās vairākas publikācijas, kurās tika apšaubīta Gundara Bojāra iegūtā izglītība Starptautisko attiecību institūtā. Kā jau ziņots, šī institūta direktors ir Juris Bojārs.

Jaunievēlētais Rīgas mērs ir strādājis vairākos privātos uzņēmumos - "Laskana" un "Duna", 1992.gadā sācis strādāt koku eksportētājfirmā. 1997.gadā bijis direktors SIA "Astramar Liepāja K.A.".

1997.gada martā kandidējis Liepājas domes vēlēšanās no sociāldemokrātu saraksta (LSDP/LSDSP) un ticis ievēlēts par Liepājas domes deputātu. Tā paša gada martā Bojāru Liepājas dome iecēlusi par Liepājas ostas valdes locekli. No 1997.gada jūnija bijis "Krast Invest" dibinātājs un SIA "Astramar" Liepājas filiāles vadītājs. Kopš 1998.gada bijis Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) attīstības pārvaldes vadītājs.

1998. gada oktobrī kandidējis 7.Saeimas vēlēšanās no Latvijas Sociāldemokrātu apvienības saraksta un ievēlēts par 7.Saeimas deputātu. Bojārs bijis Saeimas Ārlietu komisijas un Nacionālās drošības loceklis. 1998.gada nogalē izvirzīts par Saeimas priekšsēdētāju, ievēlēts par 7.Saeimas priekšsēdētāja biedru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!