Veselības ministram Gundaram Bērziņam (TP) ir iebildumi pret vairāku Veselības ministrijas pakļautības iestāžu vadītājiem, tāpēc iecerēts stingri pārbaudīt un izvērtēt to darbību.
Bērziņš gan pagaidām atturējās nosaukt, kuru iestāžu vadītāji tie būs. Kā ziņots, pagājušā nedēļā Bērziņš paziņoja, ka tiek izvērtēta sabiedrības veselības aģentūras (SVA) direktora Imanta Rezeberga (TB/LNNK) darbība.

Veselības ministrs aģentūrai LETA sacīja, ka ir jābūt daudz prasīgākiem un stingrākiem pret tādu iestāžu vadītājiem, kuri saņem lielas algas un neko nedara. "Izmaiņas šeit tuvākajā laikā ir gaidāmas, mēs vērtēsim ļoti stingri," sacīja Bērziņš.

Politiķis pastāstīja, ka patlaban atbildīgās personas gatavo ziņojumus par savām pārvaldāmajām iestādēm, tāpat tiek apkopotas disciplinārlietas un citas sūdzības.

"Atsevišķās vietās ir jāievieš kārtība un tas ir īpaši svarīgi, lai esošais veselības aprūpes finansējums tiktu izmantots efektīgi," sacīja Bērziņš.

Tāpat Bērziņš uzskata, ka nākamā gada laikā ir jāievieš jauna kārtība, nosakot, ka slimnīcu vadītāji nevar vienlaikus vadīt slimnīcu un praktizēt. Pēc ministra domām, abus darbus apvienot nevar un nav pieņemama situācija, ka slimnīcas vadītāju dienas vidū nevar sazvanīt, jo viņš ir operāciju zālē.

"Vadītāja vietnieks ārstniecības jautājumos var praktizēt un ārstēt cilvēkus, bet slimnīcas vadītājam ir jāvada slimnīca, nevis jāārstē pacienti," sacīja Bērziņš. Viņaprāt, būtu stingri jāizvērtē ārstniecības iestāžu vadītāju saņemtais atalgojums.

Veselības ministrs gan atzina, ka šiem jautājumiem vairāk uzmanības tiks pievērsts nākamā gada sākumā, jo vispirms ir jātiek galā ar steidzamākiem darbiem, piemēram, jāpieņem jaunā veselības aprūpes finansēšanas un organizācijas kārtība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!