Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) padome valdes locekļa amatā ir ievēlējusi profesoru Haraldu Plaudi, kurš uzsāk pildīt amata pienākumus pirmdien, 4. janvārī, portālu "Delfi" informēja slimnīcas pārstāve Ilga Namniece.

Plauža atbildības joma būs medicīna, un viņa galvenie uzdevumi un prioritātes būs ārstniecības procesa uzlabošana un pilnveide, uz pacientu vērsta veselības aprūpe, mūsdienīgu veselības pakalpojumu stratēģiskā plānošana un attīstība, zinātnisko izpētes projektu virzība, rezidentu apmācības procesa pilnveide un kompetences centru veidošana. Plaudis ir pilnvarots pildīt minētos valdes locekļa pienākumus uz pieciem gadiem.

"Šobrīd ir sarežģīts un grūts laiks," stājoties amatā saka Plaudis. "Tomēr laiku neizvēlas, tā izaicinājumus pieņem un cenšas pārveidot iespējās un rezultatīvos risinājumos. Covid krīze ir atgriezusi iepriekš malā noliktas dzīves vērtības, kā arī likusi atsaukt atmiņā un stingri ievērot piemirstus ārstniecības likumus. Mēs esam labāk iepazinuši viens otru. Dzīvot nav kļuvis vieglāk, bet īstāk gan. Krīzes nāk un iet, un mums kā universitātes slimnīcai tās pārvarēt ir nesalīdzināmi vieglāk, jo vienmēr esam balstījušies zinātnē un profesionālo prasmju pilnveidē."

Plaudis pateicas priekšgājējam Aleksejam Višņakovam par milzīgo un sarežģīto darbu krīzes epicentrā, par degsmi un personīgo ieguldījumu šīs sarežģītās situācijas sakārtošanā, kā arī vēlētos, lai nākotnē viņa aktīvā iesaiste un palīdzība turpinātos.

Runājot par saviem izvirzītajiem paveicamajiem mērķiem un uzdevumiem, viņš norāda: "Tas nebūs sprints, bet maratons, kuru nevarēs pieveikt vienatnē. Būs nepieciešams vienots redzējums un ikviena personiska iesaiste, kā arī lieliska, uz sadarbību vērsta komanda." Plaudis RAKUS redz kā atvērtu un viedu universitātes slimnīcu.

Pērn 24. augusta sēdē slimnīcas padome pieņēma lēmumu uzsākt kandidātu valdes locekļa amatam atlases un vērtēšanas procesu, atgādināja Namniece.

Līdz šim RAKUS valdes locekļa medicīnas jomā amatu ieņēma Aleksejs Višņakovs, kurš tika ievēlēts amatā ar kapitāla daļu turētāja 2019. gada 4. novembra lēmumu, paredzot, ka viņš pilda valdes locekļa amata pienākumus līdz brīdim, kad valdes locekļa amatā likumā noteiktajā nominēšanas kārtībā RAKUS valdē tiek ievēlēts viņš vai cits kandidāts. Višņakovs turpinās darbu Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītāja amatā.

Ar padomes 24. septembra lēmumu tika izveidota nominācijas komisija, kura nodrošināja RAKUS valdes locekļa amata kandidātu nominācijas procesu – atklāta konkursa izsludināšanu un amata kandidātu izvērtēšanu atbilstoši apstiprinātiem kritērijiem, norādīja Namniece.

Kā skaidroja slimnīcā, nominācijas komisija nominācijas procesa rezultātā 2. decembrī pieņēma lēmumu iesniegt padomei galīgā lēmuma pieņemšanai divas atbilstošākās kandidatūras RAKUS valdes locekļa amatam prioritārā secībā, kuras ieguva augstāko punktu skaitu.

Padome izvērtēja nominācijas komisijas izvirzītos valdes locekļa amata kandidātus, veica pārrunas un nekonstatēja apstākļus, kas liecinātu, ka padomei būtu pamats nepiekrist nominācijas komisijas ieteiktajam prioritārajam kandidātam, kurš konkursā ieguvis augstāko punktu skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!