Foto: LETA
"Jūrmalgeitas" lietā notiesātais bijušais Jūrmalas mērs Juris Hlevickis, kurš nonācis Vecumnieku atklāta tipa cietumā, vienlaikus piestrādā par ārstu Jūrmalas slimnīcā. No 23. jūlija viņš var pretendēt uz pirmstermiņa atbrīvošanu, piektdien ziņo "Latvijas Avīze".

Vieglākā režīma ieslodzījuma vietā bijušais Jūrmalas mērs atrodas nepilnus divus mēnešus. Vecumniekos Hlevickis strādā par noliktavas pārzini, bet, tā kā tas ir atklāta tipa cietums, ar iestādes vadītāja atļauju iespējams uz noteiktu laiku šo teritoriju pamest. Hlevickis, pēc profesijas ārsts, noslēdzis līgumu ar Jūrmalas slimnīcu, kur, strādādams par klīnisko fiziologu, nodarbojas ar funkcionālo sirds izmeklēšanu.

"Esmu noslēdzis darba līgumu ar Jūrmalas slimnīcu, kur strādāju trīs dienas jeb 20 stundas nedēļā," laikrakstam stāstījis Hlevickis.

Politikā Hlevickis tuvākā laikā iesaistīties vairs nedomājot. "Gribu atjaunot terapeita sertifikātu un pēc soda izciešanas strādāt par ārstu," viņš atzinis.

Par 20 000 eiro latu liela kukuļa došanu Jūrmalas domniekam Ilmāram Ančānam, lai viņš Jūrmalas mēra vēlēšanās balsotu par Hlevicki piecus gadus cietumsoda, konfiscējot mantu, tiesa piesprieda Hlevickim un Jūrmalas miljonāram Germanam Milušam. Tomēr Milušs uz sprieduma pasludināšanu neieradās un meklēšanā atrodas joprojām.

Par paredzamo kukuļa došanu Ančāns informēja KNAB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!