Četri skolēnu dziesmu un deju svētku dalībnieki no Skotijas trešdien tika hospitalizēti ar sākotnējo diagnozi akūts enterokolīts jeb caureja, un vēl divi bērni no Skotijas ar šādu diagnozi ārstējas ambulatori, portālu “Delfi” informēja Sabiedrības veselības aģentūra (SVA).
SVA Jelgavas nodaļas epidemiologi informēja, ka saslimušie ir 14 līdz 17 gadus veci bērni. Bērni sūdzējās par sliktu pašsajūtu, bija vemšana un 37-39 grādus augsta temperatūra.

Četri no sešiem bērniem trešdien tika hospitalizēti Jelgavas pilsētas slimnīcas bērnu nodaļā un tajā pašā dienā arī pārvesti uz Rīgas Bērnu klīnisko slimnīcu. Bērnu slimība ir vidēji smaga un viegla. Divi slimnieki ārstējas ambulatori.

Sabiedrības veselības aģentūras epidemiologi veic epidemioloģisko izmeklēšanu un iespējamā inficēšanās vieta vēl tiek noskaidrota, bet nevar izslēgt iespēju, ka iespējamais infekcijas faktors ir kāds pārtikas produkts, ko saslimušie lietojuši uzturā.

Skolēnu kolektīva dalībnieki ieradās Latvijā apmaiņas - sadarbības projekta ietvaros, kā arī plānoja kā viesi uzstāties 9.Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos nedēļas nogalē.

Izmeklēšanas laikā SVA ir informējusi Valsts sanitāro inspekciju un Pārtikas veterināro dienestu.

SVA aicina visus dziesmu un deju svētku dalībniekus būt piesardzīgiem un nelietot uzturā pārtiku, kas liekas nekvalitatīva, slikti smaržo vai garšo. Savukārt, bērnus uzraugošām personām ir pienākums atteikties no nekvalitatīvas pārtikas, lai pasargātu savus aizbilstamos no iespējamas saindēšanās ar pārtiku vai kādām citām infekcijas slimībām, norāda SVA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!