Valsts kanceleja un vairākas ministrijas izteikušas iebildes pret Ministru prezidenta biedra Aināra Šlesera (LPP) izskatīšanai valdībā iesniegto priekšlikumu piešķirt 200 000 latu Latvijas Futbola federācijai valsts futbola izlases dalībnieku apbalvošanai.
Šlesers līdzekļu piešķiršanu Latvijas Futbola federācijai ierosinājis sakarā ar nozīmīgu un izcilu Latvijas futbola izlases panākumu - iekļūšanu Eiropas futbola 2004.gada čempionāta finālturnīrā Portugālē. Futbolistu prēmēšanu tiek ierosināts veikt par valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Valsts kancelejas Juridiskais departaments atzinumā par premjera biedra ierosinājumu norāda, ka tas neatbilst valdības noteikumiem par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēriem.

Šie noteikumi paredz, ka Ministru kabinets, ņemot vērā Latvijas Nacionālās sporta padomes priekšlikumu, naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā pasniedz reizi gadā par iepriekšējā gadā sasniegto. Tāpat Ministru kabineta noteikumi paredz, ka par valsts izlases piedalīšanos pasaules čempionāta finālsacensībās piešķirama naudas balva līdz 50 000 latu apmēram.

Tādus pašus iebildumus pret Šlesera ierosinājumu izteikusi Tieslietu ministrija.

Savukārt Finanšu ministrija norāda, ka netiek skaidrots, kāpēc futbolistiem būtu jāpiešķir tieši 200 000 latu. Turklāt ministrija skaidro, ka programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" atlikuši vien 150 000 latu. Tāpēc tiek ierosināts prēmijas futbolistiem izmaksāt no budžeta apakšprogrammas "Balvas par izciliem sasniegumiem sportā", kur atlikuši 130 000 latu.

Par līdzekļu piešķiršanu Latvijas Futbola federācijai valsts izlases futbolā dalībnieku apbalvošanai valdība lems nākamnedēļ. Šonedēļ šī jautājuma izskatīšana tika atlikta, jo valdības sēdē nepiedalījās ne izglītības un zinātnes, ne arī finanšu ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!