Rīgas pašvaldības namu apsaimniekotāja "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) dalībnieku sapulcē ceturtdien tika iecelti divi jauni uzņēmuma valdes locekļi, informē Rīgas dome.

Uzņēmuma valdē iecelta Jeļena Jakovļeva, kura līdz šim strādāja RNP Tehniskās pārvaldes direktores amatā, un bijušais VAS ,,Privatizācijas aģentūra" Finanšu plānošanas un kontroles sektora vadītājs Ivo Lecis.

Dmitrijs Geraskins, kurš līdz šim pildīja valdes locekļa pienākumu, iesniedza lūgumu atbrīvot viņu no ieņemamā amata pēc paša vēlēšanās. Šā gada jūlijā no uzņēmuma valdes tika atsaukts Viktors Nikolajevs.

Jau vēstīts, ka Nikolajevs zaudēja amatu RNP valdē šogad jūlijā un tika arī izlēgts no apvienības "Saskaņas centrs" par pilnvaru pārkāpšanu, pienākumu nepienācīgu izpildi, kaitējuma nodarīšanu sabiedrības interesēm un uzticības zaudēšanu.

Nikolajevam tika pārmests, ka viņš vienpersoniski apstiprinājis vairāku iepirkumu dokumentācijas, nesaskaņojot tās ar citiem valdes locekļiem, tāpat vairākas reizes vienpersoniski pieņēmis lēmumus par iedzīvotāju parādu samazināšanu, nesaskaņojot tos ar pārējiem valdes locekļiem.

Par Nikolajeva darbībām dalībnieku sapulcē ziņoja pārējie uzņēmuma valdes locekļi. Viņš pats pārkāpumus noliedza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!