Foto: DELFI
Iedzīvotāji turpmāk interaktīvā kartē varēs atzīmēt vietas, kur tirgo nelegālo alkoholu, cigaretes un narkotikas, portālu "Delfi" informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) pārstāve Gunta Skrebele.

Valsts policijas mājaslapā ir ievietots baneris ar interaktīvu karti, kur iedzīvotāji var ziņot par nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecības vietām Latvijā. Šī informācija automātiski tiks nosūtīta uz attiecīgo policijas nodaļu un nonāks iecirkņa inspektora rīcībā, vēsta ministrijā.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) atzina, ka izveidotā informācijas sistēma ir viens no mūsdienīgiem veidiem, kā iedzīvotājs var sniegt informāciju policijai. Ministrs izteica cerību, ka ar iedzīvotāju atbalstu jaunā sistēma palīdzēs apkarot nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecību valstī, kā arī veicinās katra iedzīvotāja iespēju iesaistīties šīs problēmas apkarošanā.

Vienlaikus ministrija gatavo grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā, lai pie atbildības varētu saukt ne tikai nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirgotājus, bet arī personas, kuru īpašumā notiek šī nelegālā tirdzniecība.

"Iedzīvotāji aptaujās ir izteikuši gatavību sadarboties ar Valsts policiju informācijas sniegšanā, vienlaikus norādot, ka dažkārt vēlētos izmantot mūsdienīgus saziņas līdzekļus, kāda ir arī šodien prezentētā jaunā informācijas sistēma," sacījis Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis norādīja.

Karti, kurā varēs ziņot par nelegālām tirdzniecības vietām ceturtdien prezentēja Iekšlietu ministrija, sadarbībā ar policiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!