Divas trešdaļas iedzīvotāju no desmit lielākajām Latvijas pilsētām pozitīvi vērtē Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projektu un lielākā daļa arī ir gatava celtniecības finansēšanai maksāt "elektrības nodokli".
Par to liecina Latvijas Nacionālas bibliotēkas (LNB) veiktā aptauja no 31. marta līdz 2.aprīlim. Par aptaujas rezultātiem žurnālistus pirmdien informēja LNB atbalsta fonda locekļi.

Par bibliotēku ir informēti 82 procenti no 505 aptaujātajiem. 87 procenti ir gatavi brīvprātīgi ziedot bibliotēkas ēkas celtniecībai. Tomēr absolūts vairākums arī uzskata, ka līdzekļi ēkas celtniecībai būtu jāsavāc ne tikai no elektrības mērķmaksājumiem, bet jāmeklē arī citas iespējas.

Savukārt divas trešdaļas no aptaujātajiem nezina, cik viņiem būtu jāmaksā, ja pieņems likumprojektu, kas paredz līdzekļu vākšanā iesaistīt katru Latvijas iedzīvotāju, maksājot par elektroenerģiju.

Aptauja rāda, ka daudz mazāk par projekta esamību un nepieciešamību ir informēti Latvijā dzīvojošie cittautieši, tādēļ turpmāk fonds pievērsīs lielāku uzmanību plašākas informācijas sniegšanai cittautiešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!