Vairāk nekā divas trešdaļas iedzīvotāju atzīst, ka ir nepietiekami informēti par Eiropas Savienību un tās ietekmi uz Latviju, liecina novembrī Latvijas faktu veiktā aptauja. Puse uzskata, ka paši nav pietiekami interesējušies par šo jautājumu, bet vairāk nekā 47% domā, ka informācija viņiem netiek piedāvāta.
Par labāk informētiem sevi atzinuši pilsoņi, latvieši un vīrieši, liecina aptaujas dati. LR pilsoņu vidū 30% uzskata, ka ir labi informēti par ES, kamēr no nepilsoņiem tā domā ap 18%. Starp latviešiem 32% uzskata sevi par informētiem, bet starp cittautiešiem — 20% aptaujāto. Par labi informētiem sevi atzinuši 31% vīriešu un gandrīz 24% sieviešu.

Aptauja liecina — jo augstāks respondentu izglītības līmenis, jo biežāk viņi uzskata sevi par labi informētiem ES jautājumos. Tā domā 35% aptaujāto ar augstāko izglītību, 27% ar vidējo un 18% ar pamatizglītību. Iedzīvotāju pašvērtējums lielā mērā sakrīt ar “Dienā” jau agrāk publicētajiem aptauju datiem, kuri apliecināja, ka Latvijas sabiedrībā valda aplami priekšstati par ES līdzekļu izlietojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!