Foto: LETA
Vairāki simti iedzīvotāju prasa izveidot gājēju pāreju uz Liepājas šosejas Tīreļos, Valgundes pagastā, informēja Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša.

Pašvaldība saņēmusi 307 iedzīvotāju parakstītu iesniegumu ar lūgumu uzlabot satiksmes drošību Valgundes pagastā esošajā krustojumā pie degvielas uzpildes stacijas "Astarte" šosejas Rīga-Liepāja 24. kilometrā. Cilvēki sūdzas, ka konkrētais krustojums ilgstoši apdraud viņu drošību, jo tajā nav uzstādīta gājēju pāreja. Lai nokļūtu uz veikalu, kas atrodas uzpildes degvielas stacijas teritorijā, pagasta bibliotēku, dienas centru, Kalnciema kapiem vai autobusa pieturu, iedzīvotāji ik dienu spiesti šķērsot Liepājas šoseju intensīvas auto satiksmes apstākļos.

Valgundes un Kalnciema pagasta iedzīvotāji savā iesniegumā arī norāda, ka auto vadītāji nereti brauc ar lielāku ātrumu, nekā šajā vietā ir atļauts. Auto satiksme uz Liepājas šosejas ir gana liela, bet situāciju vēl pasliktinot mašīnu plūsma no Jelgavas vai izbraucošās mašīnas no degvielas uzpildes stacijas.

Ņemot vērā, ka gājēju pāreju ierīkošana uz valsts autoceļiem nav pašvaldības kompetencē, pašvaldība ar attiecīgu ierosinājumu vērsīsies pie VAS "Latvijas Valsts ceļi" ar lūgumu rast risinājumu iespējai iedzīvotājiem droši šķērsot minēto ceļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!