Foto: LETA

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība ( LIDA) sava biedra vārdā no valsts vēlas piedzīt 15 tūkstošus eiro par to, ka Valsts policijas darbinieks apcietinājumā pavadīja gadu un divus mēnešus, bet vēlāk apsūdzība tika atcelta.

Tieslietu ministrijas pārstāve Līva Rancāne pastāstīja, ka Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība sava biedra vārdā ir cēlusi prasību pret Latvijas valsti Tieslietu ministrijas personā par morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu 15 000 eiro apmērā sakarā ar kaitējumu, ko Latvijas valsts, iespējams, ir nodarījusi pret šo personu ierosinātās krimināllietas ietvaros.

Pēc LIDA pieteikuma tiesa ir ierosinājusi civillietu un ministrija ir uzaicināta sniegt paskaidrojumu par prasības pieteikumu līdz 2016.gada 4.janvārim.

Šobrīd tiek gatavots paskaidrojums tiesai, tiesas sēdes datums vēl nav noteikts.

Jau ziņots, ka pirms vairākiem gadiem dienestā esoša valsts amatpersona apsūdzēta sevišķi smaga noziedzīga nodarījuma izdarīšanā un apcietināta. Turpmāk iztiesāšanas procesā prokuratūra no apsūdzības uzturēšanas atteikusies un amatpersona un apcietinājuma atbrīvota.

"Taču pavadītais apcietinājumā laiks, kas ilga ilgāk par gadu, nodarīja amatpersonai smagus fiziskas un garīgas ciešanas, smagu morālo kaitējumu," norādījusi LIDA.

LIDA uzsver, ka saskaņā ar likumu personai ir tiesības celt prasību tiesā par tāda morālā kaitējuma atlīdzināšanu, kas radies izziņas iestādes, prokuratūras vai tiesas nelikumīgas vai nepamatotas rīcības rezultātā - tā izskatāma tiesā civilprasības kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!