Foto: DELFI
Ceturtdien Iekšlietu ministrijā (IeM) notiks darba grupas sanāksme "Programmas cilvēku tirdzniecības novēršanai 2009. - 2013.gadam" īstenošanas koordinēšanai, informēja IeM.

Darba grupas locekļi pārrunās "Programmas cilvēku tirdzniecības novēršanai 2009.-2013.gadam" īstenošanu, rezultātus, problēmas un izaicinājumus, kuri ir izvirzīti kompetento iestāžu un organizāciju dienas kārtībā.

Labklājības ministrija informēs par tās izstrādātajiem grozījumiem kārtībā, kādā cilvēku tirdzniecības upuri saņem sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, un kritērijiem personas atzīšanai par cilvēku tirdzniecības upuri.

Savukārt Tieslietu ministrija informēs, kādos normatīvajos aktos tiks veikti grozījumi, lai Latvijas normatīvos pārņemtu Eiropas direktīvas prasības par cilvēku tirdzniecības novēršanu un apkarošanu, kā arī cietušo aizsardzību.

Darba grupas sanāksmē piedalīsies pārstāvji no Iekšlietu, Ārlietu, Labklājības, Izglītības un zinātnes un Ekonomikas ministrijas, Ģenerālprokuratūras, Liepājas pilsētas prokuratūras, Nodarbinātības valsts aģentūras, Rīgas domes Labklājības departamenta, Rīgas Pašvaldības policijas pārvaldes, Valsts darba inspekcijas, kā arī nevalstiskajām organizācijām - biedrības "Patvērums "Drošā māja"" un biedrības "Resursu centrs sievietēm "Marta"".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!