Foto: Shutterstock

Iepriekšējā nedēļā Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) saņemti divi ziņojumi par stacionētiem pacientiem saistībā ar gripu, informēja SPKC.

Kā liecina SPKC monitoringā apkopotie dati, laikā no 7. līdz 13. novembrim informācija par pacientu skaitu, kas vērsušies ambulatorajās ārstniecības iestādēs akūtu elpceļu infekciju gadījumos, saņemta no 41 ģimenes ārstu prakses.

Pacientu īpatsvars ar elpceļu infekcijām veido 24% no kopējā pacientu skaita, kas vērsušies ambulatorajās iestādēs. Nedēļu iepriekš tie bija 25%.

Ar akūtu augšējo elpceļu infekcijas simptomiem kopā bija vērsušies 1 359 pacienti jeb vidēji 1834,5 uz 100 000 iedzīvotājiem.

Ģimenes ārstu prakses ziņoja par četriem klīniski apstiprinātiem gripas gadījumiem Rīgā. 44 pacientiem tika konstatēta pneimonija jeb vidēji 59,4 uz 100 000 iedzīvotājiem.

Augstāka saslimstība ar pneimoniju reģistrēta bērniem vecumā līdz četriem gadiem. No monitoringā iesaistītām stacionārām ārstniecības iestādēm VSIA "Bērnu klīniskā universitātes slimnīca" ziņojusi par vienu stacionētu pacientu ar gripu 0-4 gadu vecuma grupā un par vienu stacionētu pacientu ar gripas izraisītu pneimoniju 0-4 gadu vecuma grupā, ziņo SPKC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!