Svētdienas vakarā Rīgas patversmes darbiniekiem bija nepieciešama pašvaldības policijas palīdzība, jo patversmes mieru traucēja iereibis pāris, turklāt viņu aprūpē bija zīdainis. Iereibušajiem sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, bet zīdainis nogādāts Bērnu aprūpes centrā, informēja Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) Sabiedrisko attiecību sekretāra pienākumu izpildītājs Guntis Skride.
Svētdien pulksten 22:00 RPP Latgales priekšpilsētas pārvaldes darbinieki saņēma informāciju no kādas Rīgas nakts patversmes darbiniekiem, ka patversmē izraisījies konflikts ar iereibušu ģimenes pāri, kuru aprūpē ir zīdainis.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar patversmes darbiniekiem konfliktē acīmredzamā alkohola reibumā esošais ģimenes pāris - 1971.gadā dzimušais Sergejs un 1983.gadā dzimusī Viktorija, ar kuriem kopā bija 2008.gadā dzimušais zīdainis.

Ģimenes pāris tika aizturēts un nogādāts RPP Latgales priekšpilsētas pārvaldes dežūrdaļā, kur abiem tika konstatēts alkohola reibums, kas izrādījās vairāk par divām promilēm. Abiem tika sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par atrašanos sabiedriskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu.

Pārbaudot iepriekšējo sodāmību noskaidrojās, ka Viktorija 2008.gadā jau administratīvi sodīta par narkotisko un psihotropo vielu lietošanu bez ārsta nozīmējuma, kā arī par prostitūcijas ierobežošanas noteikumu pārkāpšanu.

Lai pārliecinātos par zīdaiņa veselības stāvokli, tika izsaukti Ātrās medicīniskās palīdzības darbinieki, kuri atzina, ka zīdaiņa veselības stāvoklis ir labs un ka medicīniska palīdzība tam nav nepieciešama.

Ņemot vērā to, ka vecāki bija alkohola reibumā zīdainis nogādāts Bērnu aprūpes centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!