Vecrīgas teritorijā būtu jāaizliedz iebraukt motocikliem un mopēdiem bez atļaujas, uzskata Rīgas Pašvaldības policija (RPP).

Kā vēstulē Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas deputātiem norāda RPP priekšnieks Jānis Geduševs, policija regulāri saņem sūdzības par motociklu radīto troksni un vadītāju bīstamo braukšanu, tāpēc transporta satiksmes sakārtošanai un ierobežošanai motociklu iebraukšana Vecrīgas teritorijā bez atļaujas būtu jāaizliedz.

Policija norāda, ka, veicot transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas noteikumu kontroli Rīgā, Pašvaldības policijas darbiniekiem transportlīdzekļu vadītāji par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšanu bieži ir tikai jābrīdina. Patlaban normatīvie tiesību akti neparedz Pašvaldības policijas darbiniekiem iespēju sodīt vadītājus viņu klātbūtnē.

"Šādu pārkāpumu fiksēšanas gadījumā Pašvaldības policijai ir jāziņo Ceļu policijai. Ceļu policijas darbinieki izbrauc uz norādīto vietu, bet Pašvaldības policijas darbinieki ar pārkāpēju viņus sagaida," Rīgas domniekiem šodien skaidroja RPP priekšnieks.

RPP uzskata, ka būtu jāizdara grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā, lai Pašvaldības policijas darbinieki varētu nodrošināt administratīvo lietvedību pārkāpuma izdarīšanas vietā arī vadītājam klātesot.

Pašvaldības policija uzskata, ka būtu jāgroza arī Rīgas sabiedriskās kārtības noteikumi, lai to normas varētu piemērot ne tikai uz valsts un pašvaldības zemes, bet arī uz sabiedrībai brīvi pieejamas privātā īpašumā esošas zemes.

RPP ir sagatavojusi grozījumus arī citos normatīvajos aktos, lai palielinātu Pašvaldības policijas tiesības.

Komiteja šodien uzdeva RPP sagatavot priekšlikumus par darba grupu, kurā varētu apspriest un sagatavot nepieciešamos grozījumus likumdošanā, kas noteiktu Pašvaldības policijas pilnvaru palielināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!