Drošības policija trešdien veikusi kratīšanas vairākos nacionālboļševiku pārstāvju dzīvokļos un kādā birojā, pēc kā uz aizdomu pamata par prettiesiskām darbībām iersināta arī krimināllieta.
Krimināllieta ierosināta pēc krimināllikuma panta par varas pārstāvja un citas valsts amatpersonas goda un cieņas aizskaršanu. Tiek pieļauts, ka drīzumā iersonātā krimināllieta tiks papildināta ar citiem krimināllikuma pantiem, BNS sacīja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs Normunds Beļskis.

Pagaidām neviens no nacionālboļševikiem nav aizturēts, notiek pierādījumu vākšana un aizdomās turamo pretināšana. Kratīšanu laikā policijas darbinieki atrduši vairākus pretvalstiskus plakātus, skrejlapas un citus dokumentus.

Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks BNS trešdien sacīja, ka, iespējams, lietas pilnīgai noskaidrošanai tiks nopratināti pat desmiti cilvēki, kāmēr būs savākti pietiekami pierādījumi. Šobrīd esot norīkotas arūi vairākas ekspertīzes.

"Uzskatām, ka tas, kas viņi (nacionālboļševiki) ir darījuši pēdējā laikā, ir pāri visām sabiedriskām normām...Es jau iepriekš teicu, ka mēs viņus vērosim visu laiku, un kā būs kādi pārkāpumi, tā mēs sodīsim", sacīja Reiniks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!