Rīgas domes Satiksmes departaments pēc vairākām sūdzībām no iedzīvotājiem par ielu malās pamestajiem mašīnu vrakiem ierosina domei izstrādāt normatīvos aktus par pamesto mašīnu novākšanu un pārvietot tās uz speciālo autostāvvietu.
Domes Satiksmes un transporta lietu komiteja trešdien uzklausīja Satiksmes departamenta informāciju par ielu malās pamestajām automašīnām, kas traucē satiksmi, un nolēma rūpīgāk izpētīt situāciju un izstrādāt plānu problēmas risinājumam.

Satiksmes departaments piedāvāja domei izsludināt savas administratīvās teritorijas sakopšanas akciju, kuras laikā vraku īpašnieki juridiski noformētu vraku nodošanu pašvaldībai, kas organizētu to pārvietošanu uz speciālu vietu. Pašlaik vraku atstāšanu ielu malās neregulē neviens normatīvais akts.

Departaments norāda, ka ir saņemtas daudzas sūdzības no iedzīvotājiem un juridiskām personām par pilsētas ielās atstātiem pamestiem transportlīdzekļiem, kas traucē satiksmi. Departaments uzsver, ka nepieciešams pēc iespējas ātrāk risināt jautājumu par publiskajās vietās pamesto mašīnu vraku piespiedu novākšanu un pārvietošanu uz speciāli šim nolūkam izveidotām stāvvietām.

Departaments arī atzīst, ka nepieciešams radīt likumdošanas bāzi un izstrādāt vienotu koncepciju visā valstī, jo pašlaik nevienā likumdošanas aktā nav transporta līdzekļa vraka definīcijas un nav noteikts, ka šie vraki nedrīkstētu atrasties publiskās vietās.

Nav reglamentēta nedz pamesto transporta līdzekļu pārvietošanas kārtība, nedz to glabāšanas kārtība un ilgums, nedz arī transporta līdzekļu īpašnieku meklēšanas un informēšanas kārtība, kā arī nav noteikts, kas jādara gadījumā, ja transporta līdzekļa īpašnieku neizdodas atrast.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!