Lai sarīkotu 2006.gada hokeja čempionātu, nepieciešams atjaunot pilnā apjomā čempionāta rīcības komitejas darbu, šodien žurnālistiem teica Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Pēteris Tabūns.
Pēc Tabūna teiktā, šobrīd pastāv lielas bažas, ka hokeja čempionāts var netikt sarīkots, jo Latvijas Hokeja federācija, kurai ir uzticēta čempionāta organizācija, ar saviem pienākumiem galā netiekot.

Pēc Tabūna teiktā, iepriekšējā komisijas sēdē Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans norādījis uz nepieciešamību čempionāta rīkošanā iesaistīties arī valdībai un Rīgas domei. Tabūns norādīja, ka par savu viedokli Saeimas apakškomisija vēstulē informējusi Ministru prezidentu Andri Bērziņu.

Pēc Tabūna teiktā, čempionāta rīkošanā vajadzētu iesaistīties Rīgas domei, ne tikai meklējot zemesgabalu, bet arī plānojot viesnīcu celtniecību un risinot citus infrastruktūras jautājumus. Tabūns arī norādīja, ka Rīgas domei vajadzētu izveidot speciālu darba grupu, kas koordinētu savu darbību ar atjaunoto rīcības komiteju, lai ar Hokeja federāciju noorganizētu plānoto pasaules čempionātu.

Kā pauda Ministru prezidenta preses sekretārs Arnis Lapiņš, patlaban trūkst motivācijas rīcības komitejas darbības atjaunošanai. Lapiņš norādīja, ka vienīgais jautājums, kurā rīcības komiteja varētu palīdzēt, ir ar koordinēšanu saistītās problēmas. Taču līdzšinējā komitejas darbība liecinot, ka visi komisijas lēmumi politisku apsvērumu dēļ tiek apšaubīti. Turklāt līdzšinējos komisijas lēmumus esot apšaubījis arī pats Tabūns.

Premjera preses sekretārs arī piebilda, ka rīcības komisija nav juridiska persona, līdz ar to tā ir tiesīga tikai izteikt savu viedokli, taču ne pieņemt lēmumus, kas saistīti ar hokeja čempionāta organizēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!