Latvijas un Igaunijas darba grupa "Latvenergo" un "Eesti Energia" iespējamās apvienošanās izpētei iesniegusi savus priekšlikumus abu valstu ekonomikas ministriem.
Tā sacīts "Eesti Energia" piektdien izplatītajā paziņojumā presei. Latvijas Ekonomikas ministrijā BNS apliecināja, ka ziņojums ir saņemts.

Priekšlikumi paredz apvienot abu kompāniju darbību un akcijas, izveidojot jaunu enerģētikas kompāniju "Baltic Power Group", kas darbosies Latvijā un Igaunijā, kā arī citos enerģijas tirgos.

Ja abi uzņēmumi apvienosies, to paredzamā vērtība būs 400-500 miljoni eiro, sacīts paziņojumā.

Tiek norādīts, ka Igaunijas valdība ir nolēmusi piedāvāt "Eesti Energia" akcijas publiskajā piedāvājumā un kotēt tās biržā. Ja Latvijas valdība pieņems tādu pašu lēmumu, apvienotā uzņēmuma daļēja privatizācija dotu valstij daudz vairāk līdzekļu nekā privatizējot tos atsevišķi.

Apvienotā uzņēmuma valdē būs trīs pārstāvji no Igaunijas un trīs no Latvijas, kurus ieteiks attiecīgās valsts uzraudzības padomes.

Akcijas ar balsstiesībām tiks sadalītas starp Latviju un Igauniju uz pusēm. Tāpat jaunā kompānija emitēs akcijas bez balsstiesībām, kuras sadalīs starp Igauniju un Latviju atbilstoši "Latvenergo" un "Eesti Energia" tirgus daļai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!