Iespējamie koalīcijas partneri pirmdien panāca galīgo vienošanos par 8.Saeimas prezidija sastāvu, kuru parlaments otrdien vēlēs savā pirmajā plenārsēdē.
Labējās partijas saka 'jā'

Uz Saeimas priekšsēdētāja amatu iespējamie koalīcijas partneri vienojušies virzīt Zaļo un zemnieku savienības priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri, savukārt uz priekšsēdētāja biedru amatiem - Latvijas Pirmās partijas līderi Ēriku Jēkabsonu un apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK līdzpriekšsēdētāju Jāni Straumi.

Saeimas sekretāra amatā iespējamā koalīcija vienojusies atbalstīt "Jaunā laika" pārstāvi Jāni Reiru, sekretāra biedra amatu uzticot lielākajai opozīcijas partijai kreiso spēku apvienībai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", kas uz šo amatu iecerējusi virzīt 7.Saeimas sekretāra biedru Aleksandru Bartaševiču.

Bez amatiem Saeimas prezidijā paliek Tautas partija.

8.Saeimas prezidiju deputāti vēlēs pirmajā jaunā parlamenta plenārsēdē otrdien.

Tāpat vēstīts, ka iespējamie koalīcijas partneri - "Jaunais laiks", Latvijas Pirmā partija, Zaļo un zemnieku savienība un apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK - vienojās arī par kopīgu valdības veidošanu.

8.Saeimā ievēlēti 26 "Jaunā laika" pārstāvji, 24 vietas jaunajā parlamentā būs kreiso spēku apvienībai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", 20 - Tautas partijai, Zaļo un zemnieku savienībai - 12, Latvijas Pirmajai partijai - 10, "tēvzemiešiem" - desmit vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!