Liepājas rajona Jūrmalciema pludmalē atrasts izskalots līķis. Policija pieļauj iespēju, ka tas varētu būt kuģa "Sniegs" apkalpes loceklis.
Par to BNS informēja Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Egita Guseva.

Par līķi pludmalē pirmdienas rītā policijai ziņojuši vietējie iedzīvotāji.

Policijas pārstāvji devušies uz Jūrmalciemu, kur noskaidros, vai mirstīgās atliekas pieder kādam no kuģa "Sniegs" komandas.

BNS jau ziņoja, ka pašlaik atrasti četri no decembra sākumā avarējušā kuģa "Sniegs" apkalpes. Kapteiņa līķis tika izskalots krastā nedēļu pēc kuģa nogrimšanas, bet trīs apkalpes locekļu mirstīgās atliekas atrada pēc kuģa "Sniegs" vraka izcelšanas pagājušajā nedēļā. Pašlaik vēl nav ziņu par diviem no kuģa komandas - traļmeistaru un stūrmani.

Labvēlīgu laikapstākļu gadījumā pirmdien kuģa avārijas vietu pārmeklēs ūdenslīdēji, kā arī vēlreiz tiks pārbaudīta iepriekš izceltā kuģa aizmugurējā daļa.

Jau vairākkārt vēstīts, ka 4.decembrī Liepājā avarēja kuģis "Sniegs" ar sešu cilvēku apkalpi. Kuģis, kurš gatavojās atgriezties ostā, vētrā uzskrēja uz ziemeļu mola.

BNS jau informēja, ka Jūras administrācija konstatējusi, ka traģēdijā vainojami laika apstākļi, kā arī kapteinis, kas nav rīkojies atbilstoši vairākiem noteikumiem.

Tomēr prokuratūra 10.janvārī ierosinājusi krimināllietu par kuģa "Sniegs" avāriju un nosūtījusi to izmeklēšanai Liepājas transporta policijai. Lieta ierosināta pēc krimināllikuma panta par ūdens transporta kustības drošības vai ekspluatācijas noteikumu pārkāpumu, kas izraisījis katastrofu vai citas smagas sekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!