Iespējams, Krievijas transporta ministrs Igors Ļevitins nākamgad apmeklēs Latviju. Gatavību ierasties vizītē mūsu valstī viņš paudis šonedēļ Eiropas Savienības (ES) transporta ministru sanāksmē tiekoties ar Latvijas satiksmes ministru Ainārus Šleseru (LPP).
Šlesers žurnālistiem sacīja, ka Krievijas ministra vizītes programma vēl nav saskaņota, taču viņš kolēģim piedāvāšot apmeklēt visas Latvijas ostas. Ļevitins esot paudis vēlmi iepazīties ar VAS "Latvijas dzelzceļš" un Rīgas Vagonu rūpnīcu.

Kā uzskata Šlesers, šī vizīte varētu būt pagrieziens abu valstu savstarpējās attiecībās.

Pēc satiksmes ministra teiktā, Krievija, izmantojot Latviju, var gūt peļņu. Tādēļ neizmantot mūsu valsti būtu nepareizi.

Tiekoties ar Krievijas kolēģi tika runāts arī par gaidāmo Latvijas uzņēmēju vizīti Krievijā. Iepriekš tā bija plānota šā gada novembra beigās, taču, iespējams, to pārcels uz decembra vidu.

Šogad Maskavā viesosies plaša Latvijas ostu pārstāvju un uzņēmēju delegācija, kuru vadīs satiksmes ministrs. Ar Krievijas pusi vizītes laikā plānots runāt par sadarbību transporta, loģistikas un distribūcijas jomā. Tiek prognozēts, ka tas būs lielākais līdz šim notikušais šāds pasākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!