Rīgas domes Labklājības departamenta Veselības pārvalde gatavo priekšlikumus par iespēju paaugstināt maksu par nepamatotu ātrās palīdzības izsaukšanu, informēja departamenta Sabiedrisko attiecību speciāliste Lita Brice.
Kā pastāstīja Labklājības departamenta Veselības aprūpes pārvaldes priekšnieks Mārtiņš Rempe, pašreizējā situācija ir haotiska - nepietiek ne šoferu, ne mediķu. Līdz ar to nepamatoti izsaukumi liedz iespēju palīdzēt kādam, kam tas patiešām ir nepieciešams, tāpēc vajadzētu paaugstināt maksu par nepamatotiem "ātro" izsaukumiem.

Šogad nebija plānots pacelt maksu par šiem nepamatotajiem izsaukumiem, bet tā kā departaments saņēma no Rīgas domes vicemēra Jāņa Dineviča (LSDSP) uzdevumu sagatavot materiālu jeb priekšlikumus, vai un kā šo maksu paaugstināt, pastāstīja Rempe.

Dinevičs pastāstīja, ka viņaprāt par nepamatotu ātrās medicīniskās palīdzības izsaukšanu būtu jāmaksā 20 lati līdzšinējo 10 latu vietā.

Rīgas domes Labklājības departaments pārskata visus departamenta maksas pakalpojumus. Šajā kontekstā "loģiski, ka jāspriež arī jautājums par šo maksājumu [par nepamatotu ātrās medicīniskās palīdzības izsaukšanu]", uzsvēra Dinevičs.

Viņš gan norādīja, ka paaugstināto maksu vajadzētu diferencēt - pensionāriem maksa paliek līdzšinējā, ņemot vērā to, ka viņi ir visneaizsargātākā iedzīvotāju grupa, kurai šobrīd ir visgrūtākie apstākļi, bet darbspējīgajiem to varētu palielināt, pastāstīja Dinevičs.

Labklājības departaments priekšlikumus izstrādās tuvākajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!