Foto: LETA
Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) biedru kopsapulce ceturtdien ievēlēja jaunu valdi, informēja asociācijā.

Organizācijas valdē turpmāk darbosies Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra vadītāja Inga Spriņģe, kura ieguva biedru lielāko atbalstu, līdz ar to pildīs arī valdes priekšsēdētājas pienākumus.

Valdē strādās arī Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālists Arnis Krauze, Latvijas Radio žurnāliste Marta Cerava, laikraksta "Dienas Bizness" žurnāliste Madara Fridrihsone, raidījuma "Nekā personīga" producente Arta Ģiga, portāla "Delfi" žurnālists Ivo Leitāns un ziņu aģentūras LETA galvenais redaktors Pēteris Zirnis.

Asociācija ievēlēja arī jaunu revidentu - šos pienākumus pildīs biznesa augstskolas "Turība" lektors, žurnālists Guntis Rozenbergs.

LŽA dibināta 2010.gada 24.novembrī, un par tās pirmo valdes priekšsēdētāju kļuva Rīgas Stradiņa universitātes studiju programmas "Žurnālistika" vadītāja Anda Rožukalne.

Šodien asociācija pulcējās kopsapulcē, lai izvērtētu gada laikā paveikto, apspriestu turpmākās darbības plānus un biedru iesaistīšanos dažādās profesionālās aktivitātēs. Tāpat organizācija ievēlēja asociācijas dibinātās Izcilības balvas žūrijas komisiju.

Gada laikā asociācijas biedru skaits no sākotnējiem 56 dibinātājiem ir pieaudzis līdz 77.

Asociācijas mērķi ir aizstāvēt vārda un preses brīvību, uzlabot žurnālistu profesionālo vidi, veicināt diskusiju par profesionālajām un ētikas problēmām, aizstāvēt žurnālistu tiesības, uzlabot un attīstīt masu mediju likumdošanu, sekmēt biedru profesionālo apmācību un žurnālistu mūžizglītību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!