Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Otrdien, 2. martā, Latvijā darba vizītē ieradīsies Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, portāls "Delfi" uzzināja Valsts prezidenta kancelejā.

Viņas apmeklējums simboliski iezīmē 100 gadus, kopš Latvija un Igaunija atzina viena otru de iure un uzsāka diplomātisko sadarbību kā starptautiski de iure atzītas valstis.

Kaljulaidas darba vizītes laikā Rīgas pilī paredzēta Latvijas un Igaunijas delegāciju saruna un abu valstu prezidentu paziņojums presei. Pēc tam Igaunijas prezidente viesosies NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā.

Igaunijas prezidentes darba vizīte Latvijā notiks, ievērojot epidemioloģiskās drošības protokolu. Saskaņā ar to vizītes laikā gan viesu, gan Latvijas delegācija, vizītes norisē iesaistītās personas, tai skaitā mediju pārstāvji valkā mutes un deguna aizsegu, ievēro drošu distancēšanos, atsakās no sarokošanās un nelieto koplietošanas priekšmetus.

Kā ziņots, 2016. gada rudenī Kaljulaida deva svinīgo zvērestu un oficiāli pārņēma valsts vadītāja pilnvaras no prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa.

Tāpat oktobrī viņa ieradās iepazīšanās vizītē Latvijā, kuras laikā tikās ar toreizēju Valsts prezidentu Raimondu Vējoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!