Foto: Rīgas Pašvaldības policija

19. martā pāris stundu laikā Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēmuši informāciju par trim dažādām ar sportu saistītām aktivitātēm. Vienā gadījumā bija sapulcējušies 69 sportot gribētāji, bet citā gadījumā saņemta informācija par organizētu treniņu bērniem Imantas meža masīvā.

Rīgas pašvaldības policijā portālu "Delfi" informēja, ka vienā gadījumā konstatēts, ka, neraugoties uz to, ka sporta stadioni ir slēgti apmeklētājiem, vienā atpūtas vietā bija sapulcējušies 69 sportot gribētāji. Uz notikuma vietu izsaukti arī Valsts policijas darbinieki. Pēc policistu aizrādījumiem un pārrunām visi pametuši notikuma vietu.

Savukārt citā gadījumā saņemta informācija par organizētu treniņu bērniem Imantas meža masīvā. Ierodoties notikuma vietā, kārtības sargi konstatējuši 21 bērnu, kuri tajā brīdī spēlējuši bumbu un lēkuši ar lecamauklām. Klāt bija arī pieaudzis vīrietis, kurš apgalvoja, ka vienkārši pieskatot bērnus, bet neesot treneris.

Vīrietis stāstīja, ka 21 bērns mežā vienkopus gadījies nejauši, un šo bērnu vecāki vienkārši lūguši viņu bērnus pieskatīt, kamēr paši vecāki izstaigāšoties pa mežu.

Ņemot vērā, ka vīrieša sacītais neizklausījās ticami, informācija nodota Valsts policijai izvērtēšanai.

Tāpat konstatēts gadījums, kurā vairāki nepilngadīgie rāpušies pāri stadiona žogam. Policijas ierašanās brīdī daļa nepilngadīgo aizbēgusi, bet divi palikuši notikuma vietā. Par notikušo informēti bērnu vecāki, kā arī Valsts policija.

"Mēs saprotam vēlmi sportot un patiesi priecājamies, ka bērni brīvo laiku vēlas pavadīt aktīvi, taču atgādinām, ka pašlaik mācību iestādēm pieguļošie stadioni ir slēgti. Arī patvaļīga iekļūšana šādā stadionā uzskatāma kā pārkāpums," uzsver pašvaldības policijā.

Tāpat kārtības sargi norāda, ka nav pieļaujams rīkot organizētus treniņus un mēģināt iestāstīt, ka treniņa apmeklētāji norises vietā sapulcējušies pavisam nejauši.

"Policijas mērķis nav sodīt visus pēc kārtas, taču, ja iedzīvotāji pret ierobežojumiem turpinās attiekties vienaldzīgi, tad policijai būs jāpiemēro sodi," norāda pašvaldības policija.

RPP atgādina, ka pilnīgi visi izglītības iestādēm pieguļošie stadioni pašlaik ir slēgti apmeklētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!