Holdinga kompānijas "Skonto" prezidents Guntis Indriksons noliedz jebkādus draudus, kas būtu adresēti krāpšanā apsūdzētajam uzņēmējam Armandam Stendzeniekam. Kā sacīja Indriksons, "draugiem parasti nedraud". Indriksons norādīja, ka viņam bijušas draudzīgas attiecības ar tiesājamo un tādas, visticamāk, tās būšot arī turpmāk.
Indriksons sīkāk nekomentēja Stendzenieka vēstuli Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai, kurā teikts, ka gadījumā, ja Stendzenieks mirs ieslodzījumā, viņa nāvē būs vainojams tikai viens cilvēks - Guntis Indriksons. Indriksons atteicās komentēt arī Stendzenieka lūgumu Kurzemes apgabaltiesai krimināllietas ietvaros izdalīt atsevišķi civilprasību pret Indriksonu un arestēt Indriksona kontus bankā.

Indriksons norādīja, ka masu medijiem uzmanība būtu jāpievērš tam, ka Stendzenieks piecus gadus atrodas apcietinājumā bez tiesas sprieduma, kas, viņaprāt, neesot "normāli". Indriksons sacīja, ka novēl Stendzeniekam kļūt par Latvijas Ministru prezidentu. Viņi par to savulaik pat esot saderējuši. Ja tas īstenotos, viņam būtu jāšķiras no naudas summas ar sešām nullēm, atzinās "Skonto" vadītājs.

Stendzenieka advokāts Saulvedis Vārpiņš sacīja, ka patlaban Stendzenieka lūgums tiesai krimināllietas ietvaros izdalīt atsevišķi civilprasību pret Indriksonu un arestēt Indriksona kontus bankā nav apspriežams, jo Kurzemes apgabaltiesa to noraidījusi. Savukārt ziņas par iespējamajiem draudiem Stendzeniekam esot bijušas Ieslodzījuma vietu pārvaldei, kā rezultātā tika veikti nepieciešamie drošības pasākumi, sacīja Vārpiņš.

Jau iepriekš ziņots, ka pirms tiesas izmeklēšanas sākšanas Stendzenieks Kurzemes apgabaltiesai lūdza krimināllietas ietvaros izdalīt atsevišķi civilprasību pret Indriksonu un arestēt Indriksona kontus bankā. Tiesa šo Stendzenieka lūgumu noraidīja, jo to neparedz Kriminālprocesa kodekss.

Stendzenieks, kurš ieslodzījumā bez tiesas sprieduma pavadījis piecus gadus, iepriekš intervijās laikrakstam "Vakara Avīze "Vakara Ziņas"" apgalvojis, ka daudzas Latvijā pazīstamas amatpersonas un uzņēmēji ir iesaistīti nelikumīgās darbībās. Lielu lomu valsts naudas sadalīšanā un vairākās nelikumībās Stendzenieks piedēvē Indriksonam, kurš esot viena no "atslēgas figūrām", iesaistīts "Latvenergo" trīs miljonu lietā un citās līdz šim neatklātās nelikumībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!